Uniunea Democrată Turcă din România organizează cea de a XX-a ediţie a festivalului interetnic „Primăvara comunitară”

Democrată Turcă din România organizează cea de a XX-a ediţie a festivalului interetnic „Primăvara comunitară”
Ansamblul folcloric „Şirinler”

Uniunea Democrată Turcă din România organizează cea de a XX-a ediţie a festivalului interetnic „Primăvara comunitară”, luni, 21 martie 2022, ora 15.00, la Constanţa. Festivalul are scopul de a marca o sărbătoare străveche a etnicilor turci, „Nevruz”, comună popoarelor de origine turcică, celebrată cu prilejul echinocţiului de primăvară care vesteşte începutul primăverii astronomice.

Evenimentul este organizat de Comisia de cultură a UDTR şi se va desfăşura în sala „Remus Opreanu” din incinta Palatului Administrativ Constanţa.

Vor urca pe scena festivalului interetnic „Primăvara comunitară”, ansamblurile folclorice „Şirinler”, „Filizler”, „Genc umutlar”  (Uniunea Democrată Turcă din România), „Can renkler” (Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulamani din România), „Elpis” (Comunitatea Elenă „ Elpis” Constanţa), „Luminiţe dobrogene” (Primăria Lumina), Izvoraşul dobrogean (Primăria Fântânele) şi solistele Ioana Ţuţuianu (comunitatea elenă) şi Teodora Carpuz (comunitatea bulgară).

În cadrul evenimentului va avea loc festivitatea de premiere a copiilor participanţi la concursul de desene intitulat „Primăvara prin ochi de copil”, la care s-au înscris 15 elevi care studiază limba turcă maternă în şcolile din judeţul Constanţa.

Festivalul se va desfăşura în prezenţa preşedintelui Uniunii Democrate Turce din România, ing. Fedbi Osman, a reprezentanţilor autorităţilor locale, a liderilor comunităţilor etnice din Constanţa şi a unor invitaţi speciali.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă: „În România, franceza este o limbă a inimii!”

Dum mart. 20 , 2022
Prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, în care a subliniat importanța limbii franceze. „Guvernul României se alătură francofonilor din întreaga lume pentru a celebra bogăția limbii franceze și diversitatea culturii francofone din întreaga lume. Mai mult ca oricând, marea familie a Francofoniei […]
nicolae ciucă

V-ar putea interesa și: