Uniunea Europeană ar putea avea un medicament anti-Covid 19

covid

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a lansat o procedură de evaluare a tratamentului anti-COVID-19 Xevudy (sotrovimab), conform unui comunicat publicat joi, relatează dpa.

Gigantul farmaceutic GlaxoSmithKline şi compania Vir Biotechnology au depus o cerere pentru aprobarea medicamentului în Uniunea Europeană, precizează EMA în comunicat.

Xevudy este un tratament anti-COVID-19 bazat pe anticorpi monoclonali care poate fi utilizat pentru a preveni îmbolnăvirea gravă a adulţilor şi a adolescenţilor după ce au contractat coronavirusul.

Experţii EMA evaluează în prezent datele provenite din studiile producătorilor şi cântăresc riscurile şi beneficiile medicamentului, o decizie fiind aşteptată în două luni.

În prezent, trei medicamente au primit undă verde pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 în UE, iar pentru alte patru au fost depuse cereri de autorizare.

Zen Residence
energia residenceOne thought on “Uniunea Europeană ar putea avea un medicament anti-Covid 19

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Omul care a avut curaj să amendeze marile companii străine și a dezvăluit țepele de Black Friday a fost dat afară din fruntea ANPC

Thu Nov 18 , 2021
În ultimele săptămâni, ANPC a uimit opinia publică. A amendat și chiar închis cele mai mari lanțuri de magazine străine din România, de la Kaufland la Auchan. A înființat un comandament de Black Friday și a dezvăluit țepele pe care le dau retailerii, de la Altex la eMAG. Răsplata: a […]