Universitatea Maritimă din Constanța, gazdă a Campionatului Național Dinghy 2021, organizat de Federația Română de Yachting

Federația Română de Yachting, împreună cu Universitatea Maritimă din Constanța a organizat Campionatul Național Dinghy 2021, cel mai important eveniment al anului la capitolul vele și veliere – ambarcațiuni ușoare.

Cursele au debutat sâmbătă 21 august pe lacul Siutghiol pentru clasele Optimist și ILCA 6.

Micuții sportivi de la clasa Optimist au fost în număr de 35, printre ei numărându-se copii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, iar la clasa ILCA 6  vârstele celor 22 de concurenți au variat de la 16  la 62 de ani. „De altfel, navigatul cu vele ușoare este un sport care poate fi învățat la orice vârstă și avem, la nivel internațional și concurenți care participă la peste 80 de ani” a declarat prof. Alexandru Micu, președinte al Federației Române de Yahting.

Vântul potrivit și temperaturile prielnice au făcut ca în primele două zile să de desfășoare 4 regate la clasa Optimist și alte 5 la clasa ILCA 6.

Rezultatele Campionatului Național Dingy pot fi consultate accesând pagina de internet fry.ro/competitii.php.

Premierea a avut loc la Baza Nautică a Universității Maritime din Constanța, strada Cuarțului nr.2 și a putut fi urmărită life pe pagina de Facebook a Federației.

În cardul Universității Maritime Constanța, în afară de orele de educație fizică  specifice, există Cercul Sportiv de Yahting, condus de prof. Alexandru Micu. De altfel, UMC organizează, an de an, Regata Universităților din Constanța.

Universitatea Maritimă din Constanța oferă pregătire în domeniul transportului maritim și în domenii conexe – inginerie economică, tehnologii și sisteme de telecomunicații, ingineria și protecția mediului în industrie, energetică.

 Pe plan internațional, UMC a asumat un rol activ în asociațiile de profil, dezvoltând relații de cooperare și consultanță cu entitățile relevante din domeniul maritim.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se ieftinește călătoria cu autobuzele supraetajate

mar aug. 31 , 2021
CT BUS anunță că începând de mâine, 1 septembrie, reduce tarifele pentru linia CITY TOUR:  bilet 1 călătorie – 3 lei;  bilet 1 zi (valabil toată ziua) – 5 lei. Linia CITY TOUR este deservită de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute, în intervalul orar: sens […]
autobuz supraetajat

V-ar putea interesa și: