Universitatea Maritimă din Constanța, implicată într-un proiect european referitor la factorii de mediu din Delta Dunării

Universitatea Maritimă din Constanța, implicată într-un proiect european referitor la factorii de mediu din Delta Dunării

Universitatea Maritimă din Constanța derulează proiectul de cercetare cu finanțare europeană SmartDelta. În cadrul acestuia, echipa UMC efectuează cercetări privind dezvoltarea unor balize plutitoare care achiziționează date referitoare la factorii de mediu din Delta Dunării și pe care le transmit prin radio la un nod de colectare.

De asemenea, se ocupă de modelarea propagării undelor radio pentru comunicaţiile dintre balize și nodul de colectare a datelor, precum și de dezvoltarea unor antene inovatoare, adecvate condiţiilor de radiocomunicații specifice Deltei Dunării.

Pentru a atingerea acestor obiective, Universitatea Maritimă din Constanța s-a dotat, prin proiectul SmartDelta, cu o cameră anecoidă destinată caracterizării sistemelor radiante în gama de frecvenţă 200MHz – 20 GHz, care reproduce condițiile de propagare dintr-un mediu ideal, fără reflexii şi fără interferenţe.

În prezent, Universitatea Maritimă din Constanţa este singura instituţie de învăţământ superior din zona de sud a României care are o astfel de dotare de vârf şi una dintre cele trei din toată ţara.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.