Universitatea Ovidius a decis suspendarea cursurilor

universitatea ovidius constanța

În ședința de astăzi, 10.03.2020, Senatul Universității Ovidius din Constanța a aprobat, la propunerea Consiliului de Administrație, în contextul măsurilor adoptate la nivel național pentru reducerea riscurilor de răspândire a infecției cu noul Coronavirus, limitarea temporară, în perioada 11.03.2020-22.03.2020, a activităților didactice față în față.

În intervalul 11.03.2020-15.03.2020, facultățile urmează să demareze și să implementeze procedurile de trecere la mediul de predare virtual.

Totodată, în intervalul 11.03.2020-22.03.2020, facultățile vor pune în aplicare următorul plan de măsuri, aprobat prin HCA nr. 254 din 10.03.2020:

 1. Trecerea progresivă a activităților didactice în mediul online:
  Etapa I
  • Utilizarea și de către studenții din cadrul programelor cu frecvență a platformei de E-learning a UOC, în cazul facultăților cu programe ID-IFR similare;
  • Transmiterea materialelor didactice în format electronic prin mijloace digitale de comunicare și păstrarea dialogului profesor-student în cadrul aceleași platforme;
  Etapa a II-a – Utilizarea următoarelor platforme în actul didactic:
  • Platforma de E-learning a UOC și în cazul facultăților care nu au programe ID-IFR;
  • Microsoft Teams pentru membrii comunității academice care și-au creat deja conturi gratuite de Office 365;
  • Skype și Webex pentru restul categoriilor de colegi și studenți.
 2. În această perioadă, nu se vor cuantifica absențele la activitățile didactice față în față.
 3. Achiziționarea de urgență a materialelor suplimentare de dezinfecție.
 4. Intensificarea activităților de igienizare a tuturor spațiilor de învățământ și cazare ale UOC.
 5. Amplasarea de covorașe și soluții dezinfectante în toate zonele de acces ale instituției.
 6. Sistarea și reprogramarea tuturor evenimentelor științifice, cultural artistice și sportive care implică invitați/participanți din afara universității.
 7. Interzicerea accesului tuturor vizitatorilor în căminele UOC.
 8. Se recomandă tuturor cadrelor didactice, studenților, personal didactic auxiliar și nedidactic să evite deplasările, în țară și în străinătate, în zonele în care au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu COVID 19.

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

VIDEO Semafoarele de la Delfinariu nu funcționează

mie mart. 11 , 2020
Ca urmare a lucrărilor desfășurate de E-Distribuție Dobrogea în municipiul Constanța și care afectează consumatorii aflați în perimetrul străzilor Căiuți, Unirii și Zorelelor, semafoarele de la intersecția străzii Soveja cu bulevardul Mamaia nu sunt funcționale. Echipajele Direcției Generale Poliția Locală se află în zonă. În acest caz se aplică regulile […]

V-ar putea interesa și: