Universitatea Ovidius Constanța și-a prezentat online oferta educațională

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, în perioada 19-20 mai, Zilele Porților Deschise, în mediul virtual, informează rectorul instituţiei de învăţământ superior, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Potrivit sursei citate, la întâlniri au fost înregistraţi peste 300 de participanți – elevi de liceu din județele Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, care au primit informații despre admiterea la studiile de licență din acest an, structura facultăţilor şi perspectivele de integrare pe piaţa muncii, după absolvire.

„Ediţia din acest an a Zilelor Porţilor Deschise, chiar dacă a fost organizată în mediul online, a beneficiat de participarea unui număr mare de elevi și ne bucurăm că interesul lor pentru oferta educațională a Universităţii Ovidius din Constanța crește de la un an la altul. Am observat că cei mai mulți dintre elevi știau deja exact către ce domenii de studiu doresc să se îndrepte și au fost interesați să afle în special detalii despre disciplinele pe care le vor studia, oportunitățile de burse, activități de practică și, mai ales, perspectivele de carieră pe care le vor avea după absolvire”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

În cadrul întâlnirilor, liceenii s-au conectat online, de pe propriile echipamente  sau au luat parte la eveniment alături de colegii din clasă şi au intrat în dialog cu profesori, studenți și absolvenți ai Universității Ovidius din Constanța.

Detalii suplimentare despre oferta educațională a tuturor facultăților din cadrul UOC sunt disponibile pe website-ul dedicat admiterii – https://admitere.univ-ovidius.ro/, unde, începând cu data de 8 iulie, se va deschide accesul pe platforma de admitere, astfel încât tinerii se vor putea înscrie, în funcție de nivelul de studii pentru care optează – licență, master, doctorat – dar și în funcție de rezidență – cetățeni români, ai Uniunii Europene (UE), ai Spaţiului Economic European (SEE) şi din Confederaţia Elveţiană (CE); români de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate); cetățeni străini.

Oferta educațională a celor 16 facultăți din cadrul Universității Ovidius din Constanța cuprinde 79 de programe de studii universitare de licență, 59 de programe universitare de master și 5 școli doctorale, cu 8 domenii de studii de doctorat.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pașaportul verde european COVID ar trebui să fie funcțional de la 1 iulie

vin mai 21 , 2021
Certificatul verde digital al Uniunii Europene pentru COVID-19 ar trebui să fie funcţional de la 1 iulie, a declarat vineri comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, salutând recentul acord între Parlamentul European şi Consiliul UE drept „o veste bună pentru toţi cetăţenii europeni”, relatează dpa. Totuşi, o perioadă de tranziţie […]
Centrul European al Consumatorilor din România

V-ar putea interesa și: