Universitatea Ovidius din Constanța a găzduit competiția națională Erasmus Games

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC) a găzduit sâmbătă, 02 aprilie 2022, la baza Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS), faza naţională a competiţiei Erasmus Games, a anunțat prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul facultăţii.

Evenimentul, organizat de Erasmus Student Network (ESN) Constanţa în colaborare cu FEFS şi Biroul pentru Programul Erasmus Plus al UOC, a reunit atât concursuri cu probe individuale de atletism, precum 100 metri masculin şi feminin, dar şi jocuri sportive (fotbal, volei şi baschetul), unde au fost formate echipe mixte, pe bază de sex și naționalitate. La manifestare au luat parte 78 de studenţi internaţionali de la trei centre universitare din ţară: Bucureşti, Constanţa şi Târgu Mureş. Acestora li s-au alăturat și 10 voluntari locali din partea ESN Constanța, secțiunea organizatoare a evenimentului.

„A fost o bucurie să găzduim un eveniment de o asemenea anvergură pentru că turneul National Erasmus Games a reprezentat prilejul excelent de a continua colaborările internaţionale iniţiate de FEFS. Dorim, pe această cale, să le mulţumim şi arbitrilor, care sunt studenţi înmatriculaţi la facultatea noastră şi au asigurat buna desfăşurare a competiţiei”, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco.

Urmare a rezultatelor obţinute sâmbătă la National Erasmus Games, Constanţa va fi reprezentată în faza următoare a competiţiei, cea internaţională, la două discipline, volei, respectiv atletism – secţiunea feminin ce se va desfăşura în perioada 12-15 mai 2022, la Coimbra, Portugalia.

International Erasmus Games este o inițiativă paneuropeană de sănătate și bunăstare ce are drept scop unirea studenţilor internaţionali din toată Europa, participanți la activitățile de mobilitate, într-un efort comun de a promova sportul ca limbă universală, înțeleasă de toată lumea.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Structura anului școlar 2022 - 2023. Cursurile vor începe pe 5 septembrie

lun apr. 4 , 2022
Structura anului școlar 2022 – 2023 a fost publicată luni în Monitorul Oficial. Ordinul ministerului Educației prevede că acesta va avea 36 de săptămâni de cursuri. Cursurile anului şcolar 2022 – 2023 încep la data de 5 septembrie 2022. Prin excepţie de la prevederile alin. (1), se stabilesc următoarele: pentru […]
elevi

V-ar putea interesa și: