Universitatea Ovidius din Constanța a participat la un eveniment de promovare a sănătății mintale în Finlanda

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, recent, la o nouă întâlnire transnaţională din cadrul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health (EASMH), finanțat cu 398.450 euro prin Programul european Erasmus Plus.

Întâlnirea s-a desfăşurat la Tampere, în Finlanda, şi a avut drep scop evaluarea stadiului activităților din proiect şi stabilirea unor acțiuni viitoare.

„În cadrul vizitei de lucru, antrenorii sportivi au evaluat programele pilot implementate pentru pacienții din comunitățile terapeutice, iar concluziile obținute prin aceste activități vor fi incluse într-un articol științific ce va fi publicat de către echipa de proiect. În cea de-a doua zi a reuniunii, în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătății Mintale, delegația UOC a luat parte la un simpozion în care au fost prezentate modele de bune practici în lucrul cu persoanele care suferă de tulburări mintale, prin implicarea acestora în activități sportive desfășurate la Kauppi Sports Center, în Finlanda”, a precizat prof. univ. dr. Ionel Melenco, managerul proiectului din partea UOC.

După încheierea întâlnirii, participanții, inclusiv persoanele cu nevoi speciale, s-au alăturat unui meci de fotbal la pas, cunoscut și ca walking-football. Acest eveniment a vizat promovarea incluziunii sociale prin sport, în care viața activă a fost sărbătorită în mod colectiv.

Din delegația UOC au făcut parte prof. univ. dr. Alin Larion și ec. dr. Răzvan-Ionuț Drugă, membri în cadrul proiectului EASMH.         

Proiectul EASMH este implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu compus din: Universitatea Ovidius din Constanţa (România), European Culture and Sport Organization (Italia – lider de proiect), European Platform for Sports and Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli studi della Campania Luigi Vanvitelli (Italia), Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda) şi European Psychiatric Association (Franța) și include activități de sensibilizare axate pe valoarea adăugată a sportului și a activității fizice în psihiatrie, cât și acțiuni care promovează sinergii inovatoare între organizațiile sportive și domeniul sănătății.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Felicia Ovanesian: „Este ori sabotaj, ori incompetență crasă”

vin mai 12 , 2023
Felicia Ovanesian, fost city manager al municipiului Constanța, a dezvăluit astăzi, pe pagina sa de Facebook, un episod despre cum funcționează lucrurile în primărie. Fără alte comentarii, iată textul postat de aceasta: „22.07.2022, data precisă a fotografiilor. Locație: str. Ștefan ce Mare, între Atelierelor și Ștefan Mihăileanu. Au participat 3 […]

V-ar putea interesa și: