
Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității „Ovidius” organizează, în perioada 11-13 noiembrie 2022, cea de-a patra ediție a Conferinței internaționale „Perspective Contemporane în Psihologie, Educație și Asistență socială (COPES 2022)”.
Deschiderea evenimentului a avut loc astăzi 11 noiembrie 2022, orele 14, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).
Desfășurarea lucrărilor conferinței a avut loc după deschiderea oficială fiind organizate în sesiuni plenare susținute de către profesori și cercetători de la universități de prestigiu naționale și internaționale. Printre participanții de prestigiu menționăm pe Prof univ. dr. Michael Stevens – (Department at The Chicago School ), Prof univ. dr. Paulo Cesar Azevedo (Dias Faculty of Philosophy and Social Sciences of the Portuguese Catholic University) , Prof. univ. dr. Adrian Roșan de la Universitatea Babeș -Bolyai din Cluj-Napoca, Prof. Univ. Dr. Dragoș Iliescu de la Universitatea din București.
Prezentările și comunicările științifice au fost structurate pe trei secțiuni: Psihologie, Științele Educației și Asistență socială și se vor derula pe parcursul următoarelor două zile dedicate dezbaterilor și prezentării cercetărilor. Conceptul structurat al lucrărilor oferă o abordare trans-disciplinară a temei conferinței din acest an: Provocările post-pandemice asupra sănătății mentale și calității vieții. În cadrul conferinței sunt organizate și ateliere de lucru susținute de către cercetători practicieni, specialiști în domeniu, precum și cadre didactice universitare. Prin urmare au fost pregătite patru whorkshop-uri din domeniul psihologiei, două din științele educației și trei din domeniul asistenței sociale.

Organizatorii conferinței promovează mesajul conform căruia „Această manifestare științifică, mult așteptată de colegii, studenții și masteranzii noștri, își propune prin participarea unui număr considerabil de experți, specialiști, practicieni și cercetători din domeniile de interes (psihologi, pedagogi, asistenți sociali) care vor fi prezenți, să provoace dezbateri, schimburi de bune practici și idei inovative”, a precizat Conf. univ. dr. Silvia Raluca Matei, prodecan cu atribuții în domeniul cercetării și inovării din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației.
Totodată, în cadrul conferinței a avut loc lansarea cărții „Perspective contemporane ale relației de cuplu” semnată de Nicu Ionel Sava, care va fi prezentată de prof. univ. dr. Florinda Golu, Universitatea din București.
Lucrările conferinței vor fi publicate în volumul Revistei facultății The Black Sea Journal of Psychology. Acest eveniment va fi creditat de către Colegiul Psihologilor din România și Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.
Conferința promovează ideea conform căreia educația și formarea competențelor profesionale și științifice ale studenților, masteranzilor și profesorilor reprezintă o modalitate concretă și durabilă prin care se poate contribui la dezvoltarea generală a educației și a societății românești. În același timp evenimentul științific organizat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației are ca obiectiv general optimizarea strategiei academice, de cercetare și de promovare a portofoliului educațional dar și a strategiei privind studenții și absolvenții în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.