Universitatea Ovidius, pe locul al 17-lea în ceea ce privește numărul de angajați

Universitatea Ovidius vrea să construiască un spital de 84,2 milioane euro

Cele mai mari 30 de universităţi din România au împreună 50.830 de angajaţi, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii, extrase din clasamentul celor mai mari 1.000 de angajatori din România, obţinut de deputatul USR Cristian Seidler și publicat de Ziarul Financiar.

Universitatea Ovidius din Constanța este pe locul 17 în acest clasament, cu 1.355 de angajați raportaţi la Revisal, softul Inspecţiei Muncii, la 30 iunie 2022.

Peste Constanța sunt și universități din Iași, Galați, Timiș, Dolj, Bihor, Sibiu și, evident, București. Ovidius se compară din acest punct de vedere cu Universitatea de Medicină din Mureș.

Orașul din Transilvania ocupă primul loc, prin Universitatea Babeș-Bolyai, care are 4.550 de angajați, dar și locul 6, prin Universitatea Tehnică din Cluj, cu 2.417 angajați.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj con­duce topul instituţiilor de învăţământ universitar din România în funcţie de numărul de angajaţi, cu peste 4.500 de salariaţi. Pe locul doi în clasament se află Universitatea din Bucureşti, cu peste 4.400 de angajaţi, urmată de Universitatea Politehnica din Bucureşti, cu circa 4.100 de salariaţi.

Cele mai mari 30 de universităţi din România au împreună 50.830 de angajaţi, potrivit datelor de la Inspecţia Muncii, extrase din clasamentul celor mai mari 1.000 de angajatori din România, obţinut de deputatul USR Cristian Seidler. Orașul apare în top și cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, cu 891 angajați.

Universitatea Maritimă din Constanța și Academia Navală Mircea cel Bătrân un au prins top 30.

În ultimii ani, pe fondul scăderii demografice, dar şi al numărului de absolvenţi de bacalaureat, numărul de studenţi înscrişi în universităţile din România a scăzut semnificativ. De exemplu, dacă în 2008 numărul de studenţi înscrişi la ciclul licenţă era de aproape 900.000, în 2021 numărul acestora a ajuns la circa 415.000 de persoane. Deşi numărul de studenţi a scăzut semnificativ, locurile bugetate de stat pentru învăţământul universitar nu a scăzut foarte mult, de aceea, la universităţile de stat, numărul de profesori s-a menţinut relativ constat. În schimb, în cazul universităţilor private, efectivul de personal a scăzut.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Ministrul muncii, PSD, care nu a dat un salariu în viața sa, vrea să majoreze salariul minim, chiar dacă înțelege „temerile mediului de afaceri și ale angajatorilor”

Sun Sep 25 , 2022
Ministrul Muncii, Marius Budăi, PSD, a anunțat că salariul minim anul viitor ar putea fi de 3.000 de lei, în ciuda faptului că „înțelege temerile mediului de afaceri și ale angajatorilor.” „Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune şi contextul economic şi cel […]