Universitatea Ovidius pregătește un program de masterat pe tema: „Mentenanța Echipamentelor și Utilajelor Mecanice și Termoenergetice”

Experți din mai multe universități europene, inclusiv de la Ovidius, s-au întâlnit la Budapesta

În perioada 10 – 11 aprilie s-a desfășurat la Budapesta ședința oficială de lansare a Proiectului OpESEE – Open ESEE-Region Master for Maintenance Engineering care are ca scop dezvoltarea unui program de masterat European în domeniul mentenanței și întreținerii sistemelor mecanice și industriale.

La această ședință, Universitatea Ovidius este reprezentată de prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, directorul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie.

Evenimentul a avut loc la sediul central al Institutului European pentru Inovare și Tehnologie – EIT. Universitatea Ovidius din Constanța este singura universitate din România, membră a EIT.

Proiectul OpESEE este implementat de un consorțiu format din următoarele universități: Trinity College Dublin, Technische Universität Bergakademie Freiberg, Universität Miskolc, Ungaria, Technical University of Kosice, Slovacia, Universitatea Tehnică din Dnipro, Ucraina și Universitatea Ovidius din Constanța.

În cadrul acestui proiect, cu sprijinul Universităților partenere, la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă din cadrul Universității Ovidius, se intenționează organizarea unui Program de Masterat pe tema: „Mentenanța Echipamentelor și Utilajelor Mecanice și Termoenergetice”

Programul de masterat propus are ca scop pregătirea de specialiști cu înaltă calificare în domeniul activităților de diagnoză, întreținere și reparații a echipamentele și utilajelor mecanice si termoenergetice dintr-o gamă de sectoare de mare interes pentru regiunea noastra care cuprinde industria navală, portuară, a platformelor marine, industria de process, transporturi, exploatații eoliene și energetice în general.

Programul va pune accent pe utilizarea celor mai avansate sisteme din domeniu, incluzând cele mai avansate cunoștințe din domeniul mecanic, al tehnologiilor informatice, a sistemelor de achiziții de date, analiza structurilor masive de date, simulare și inteligență artificială.

Structura programului va fi centrată pe dezvoltarea de cunoștințe si deprinderi antreprenoriale astfel încât absolvenții să poată chiar porni și administra propriile afaceri în domeniu, iar studenții înscriși la program vor avea posibilitatea de a efectua stagii pentru una sau două semestre la universitățile partenere din consorțiu.

Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Recomandare

Recomandare

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.