Universitatea Ovidius te hidratează cu forța: nu vinde apă decât la pachet

Una dintre sticlele de apă din pachet

Dialogul de mai jos este real și s-a petrecut la cafeneaua din incinta Universității Ovidius din Constanța.

– Dați-mi, vă rog, o apă plată.

– Două, spune vânzătorul.

– Nu, nu, una, răspunde cumpărătorul, aplecându-se puțin spre domnul din față.

– Două, i se răspunde. Nu puteți să cumpărați decât două. Nu vindem la bucată.

Ți-e sete și cumperi. Bei o gură, apoi te gândești ce faci cu ambele sticle. E toamnă, e posibil să ai la tine o geacă sau o geantă mai încăpătoare. De ce să fii obligat, totuși, să cumperi două sticle de apă? Ce-i drept, un anunț îți spune că nu poți cumpăra decât la pachet. Prețul pentru o sticlă de 500 de mililitri este de 2,50 lei. Este apă San Benedetto, produsă în Italia. Singurul sortiment disponibil. Nu poți cumpăra, așadar, nici să vrei, o apă plată sau minerală produsă în România. Poate că n-au mărunt, poate că n-au chef, poate că nu îi întreabă nimeni nimic. Universitatea a stat mult timp fără un bufet, din motive pe care nu dorim să le menționăm aici. Acum se ocupă cei de la Fivetogo. Un lanț de cafenele condus de Radu Savopol și Lucian Bădilă, care funcționează și în franciză. Pe primul care l-am auzit într-o emisiune radio, dacă nu mă înșel, și care mi-a lăsat o impresie bună.

Ce-ar fi dacă la pâine ați fi obligați să cumpărați numai câte două? Dar la raionul de băuturi alcoolice? Sau la Casa Căsătoriilor? 🙂

Un lucru e cert. Ce se întâmplă acolo nu e legal. Ne-a confirmat acest lucru șeful Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

„Actul de comerț nu poate fi condiționat”, spune el.

N-am făcut o sesizare, pentru că subiectul este minor și pentru că suntem convinși că va fi remediat.

P.S. Și dozele de suc se vând numai în pereche, ne anunță un alt cumpărător.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 thoughts on “Universitatea Ovidius te hidratează cu forța: nu vinde apă decât la pachet

  1. Desigur, exact asta am scris in text. Tot in text e o declaratie a sefului Protectiei Consumatorilor, care spune ca aceasta practica este ilegala. Tind sa cred ca universitatea nu va trece cu vederea. Poate face universitatea o sesizare la OPC.

   1. Din câte știu eu, franciza 5ToGo pentru asta este renumită, adică orice produs 5 lei. Cine frecventează acea cafenea știe ca preturile pornesc de la 5 lei în sus. Asta e și strategia lor de marketing, este și logica sa îți vânda la prețul de 5 lei, când despre asta este și business-ul. Ei ce fac prin cele doua sticle este practic justificarea prețului de 5 lei. Nu mi se pare asa grav sau nimic ilegal dacă asta este politica firmei. Nu te obliga nimeni sa cumperi din acel punct comercial. Mai bine îți dă doua sticle de apa la 5 lei decât sa primești doar 1.

    1. Este ilegal să obligi oamenii să cumpere două produse. Mi-a confirmat șeful Protecției Consumatorilor din Constanța. Nu e insa nu caz atat de grav incat sa fac o sesizare oficiala. O pot face cei care cumpără de acolo, dacă doresc.

   2. Nu va face nimic universitatea pentru că e condusă de niste specimene care fac mârlănii de 5 ori mai mari in comparație cu ce fac aia de la 5togo.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Accident rutier MORTAL pe drumul dintre Constanța și Mangalia

mie oct. 17 , 2018
La data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 02.00, un bărbat, în vârstă de 28 de ani, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus un autoturism pe DN 39, dinspre Constanța către Mangalia. În momentul când a ajuns în zona km 37- pod […]

V-ar putea interesa și: