Unui campion mondial la arte marțiale îi place să se ia la bătaie în Costinești

Unui campion mondial la arte marțiale îi place să se ia la bătaie în Costinești. Este vorba despre Cristian Lupu, care a fost implicat, ieri, într-un nou scandal.

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești, în dimineața de miercuri, 1 iulie, în jurul orei 02.30, au fost sesizati despre producerea unui incident care ar fi avut loc în incinta unui bar din stațiunea Costinești. Surse din anchetă spun că este vorba despre Cristian Lupu.

Polițiștii au stabilit că un agent de pază, aflat în timpul serviciului, în vârstă de 21 de ani, ar fi fost agresat fizic de către doi bărbați, pe fondul unui schimb de replici.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe si tulburarea ordinii și liniștii publice.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor care au condus la producerea incidentului și identificarea tuturor persoanelor implicate in acesta.

Cristian Lupu, campion mondial la Wu Shu, a fost încătuşat, în vara lui 2014, de polițiști, și s-a ales cu două dosare penale, unul pentru tâlhărie şi altul pentru ameninţarea persoanei vătămate, după un scandal tot în Costinești, tot într-un bar. În data de 14 iulie, acesta a luat un bax de sticle de bere, pe care a refuzat să-l plătească, recurgând la ameninţări. A revenit şi a doua zi, pe 15 iulie, şi a repetat acelaşi gest. De data aceasta, în bar se afla şi patronul. Împreună cu vânzătoarea, patronul i-a făcut plângere penală campionului, pentru tâlhărie. Aflând că a fost depusă o plângere pe numele său, Cristian Lupu a făcut o nouă vizită barului din Costineşti, de data aceasta nu pentru un nou bax de sticle de bere, ci pentru a o ameninţa pe vânzătoare. Evenimentul s-a petrecut, marţi, 22 iulie, când bărbatul s-a prezentat la barul din Costineşti şi i-a cerut vânzătoarei să-şi retragă plângerea, ameninţând-o cu bătaia. „La data de 22.07.2014, poliţiştii din Costineşti s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către L. Cristi a infracţiunii de influenţare a declaraţiilor. Bărbatul este cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie comise la 14.07.2014 şi 15.07.2014. Fapta sesizată constă în aceea că, în ziua de 20.07.2014, în jurul orei 11.00, acesta a ameninţat persoana vătămată cu acte de violenţă, pentru ca aceasta să-şi modifice declaraţiile date în calitate de persoană vătămată, în dosarul penal în care acesta are calitatea de suspect.“, au spus polițiștii.

În mai 2010, campionul era protagonistul unui alt conflict. Presa mediatiza, la acea dată, o altercaţie izbucnită tot la Costineşti, între mai mulţi localnici, care s-a soldat cu vătămarea a două persoane. Din primele cercetări, poliţiştii stabiliseră că bătaia a avut loc pe fondul unor neînţelegeri mai vechi dintre cei implicaţi, şi anume: Florin Lupu, de 25 de ani, şi fratele său, Cristian Lupu, de 28 de ani, iar de cealaltă parte, Adrian Şerban, de 21 de ani, şi tatăl său, Niculae Şerban, de 42 de ani, toţi din Costineşti.

Potrivit 9AM News, Cristian Lupu a câştigat, în anul 2008, titlul de campion mondial la Wu Shu, categoria grea, la Campionatul Mondial din Italia, performanţă ce a fost  înregistrată la numai şase luni după ce sportivul s-a apucat de antrenamente. Cariera de luptător profesionist a lui Cristi Lupu a început la sfârşitul anului 2007, în urma unui episod petrecut pe o plajă de pe litoralul Mării Negre. Potrivit sursei citate, Lupu a fost implicat într-o altercaţie cu şase bărbaţi, pe care i-a pus la pământ fără să primească o palma. La conflict a asistat, întâmplător, şi omul de afaceri George Frasin, care l-a întrebat pe Lupu de când timp practică artele marţiale. Tânărul i-a răspuns că şi-ar fi dorit să activeze în acest domeniu, însă bugetul nu i-a permis. Urmarea? Frasin l-a angajat pe Cristi ca bodyguard personal şi l-a înscris la Clubul Metrorex, unde acesta a început antrenamentele de Wu Shu şi kickboxing, sub îndrumarea lui Florin Ioana.

Wushu este denumirea generală dată artelor marțiale chinezești, din care fac parte celebrele standarde competiționale Changquan și Nanquan. Wushu este tradus în română ca “arta martiala”.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Opt bărbați reținuți după ce ar fi exploatat sexual minore. Percheziții în Medgidia, Mircea Vodă, Cuza Vodă și Deleni

Wed Jul 1 , 2020
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Constanța au organizat 13 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de minori și proxenetism. Opt bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Urmare a cercetărilor într-un dosar penal ce vizează infracțiunile de trafic de minori și proxenetism, […]
politist mascat