Unul din cele mai înalte blocuri din Constanța este construit de firma lui Felix Stroe, senator PSD, cu un singur angajat raportat, pe un teren unde inițial fusese aprobată o stație GPL cu WC

Un bloc de 12 etaje – unul dintre cele mai înalte din Constanța – este construit pe strada Oborului de către SC 2X1 Holding SRL, companie deținută 100% de senatorul PSD Felix Stroe.

În 2021, firma o cifră de afaceri de 189.765 lei, o pierdere de 25.754 lei, datorii de 934.655 lei și active imobilizate de 8.013.297 lei, potrivit Confidas.ro. În 2019, 2020, 2021, societatea comercială a avut un singur angajat potrivit Ministerului Finanțelor. Obiectul principal de activitate este „repararea și întreținerea navelor și bărcilor.”

Societatea este administrată de fiul său.

Terenul se află chiar lângă un sediu RAJA. A intrat în posesia firmei General Taxi SRL în 200, în baza unui certificat de atestare emis de Consiliul Județean Legal. Fără plată. Procedura este legală. General Taxi era deținută de 2×1 Holding SRL, care atunci îi avea ca acționari pe Felix Stroe și Ion Dumitrache.

Suprafața terenului este de 787,59 de metri pătrați.

Primul plan urbanistic de detaliu a fost adoptat în 2004 și prevedea înființarea unei stații GPL, a unei cabine pentru personal și a unui WC.

În 2007, consilierii municipali au schimbat PUD-ul din stație GPL în imobil cu subsol și 12 etaje, cu obligativitatea de a asigura locuri de parcare în incintă. Felix Stroe era atunci consilier municipal. Se modifică atunci și procentul de ocupare a terenului la peste 78%, adică la 618 mp. Pentru un bloc de 12 etaje.

General Taxi a primit o autorizație de construire în noiembrie 2007. Erau prevăzute 77 de locuri de parcare, din care 40 în incintă și 37 pe un teren de lângă. Așa se făcea pe vremea lui Radu Mazăre. Așa au ajuns mulți să construiască blocuri cu o parcare la cel mult 500 de metri, care apoi se transforma în alt bloc. Practica aceasta a fost ulterior oprită.

În 2020, 2×1 Holding a preluat activele General Taxi SRL. Proiectul aparținea acum numai lui Felix Stroe.

Tot în 2020, Primăria Constanța emitea o autorizație pentru continuarea lucrărilor care de facto nu începuseră. Proiectul beneficia însă astfel de reglementări urbanistice mai lejere, mai ales în ceea ce privește parcările. Primar era Decebal Făgădău. Mai erau șase săptămâni până la alegerile locale.

Decebal Făgădău și Felix Stroe, împreună la conducerea PSD Constanța în 2016

Actualul primar Vergil Chițac, PNL, viceprimarul Ionuț Rusu, PNL, și Felicia Ovanesian, city manager, ex lider PMP, nu au avut nimic de obiectat referitor la acest bloc de 12 etaje ridicat pe un teren de circa 700 mp, la doi pași de sediul ANAF Constanța.

Un apartament cu două camere, 55 mp utili, în acest bloc se vinde cu 80.000 de euro, fără TVA, cu plata integrală. Locul de parcare se cumpără separat.

V-ar putea interesa și:

Județul Constanța, pe primul loc în România la atragerea de fonduri europene (cu excepția regiunii București-Ilfov) și asta i se datorează lui Felix Stroe

Oamenii președintelui: Consiliul Județean, Horia Țuțuianu, Gustul roz, banii și delfinii

Gheorghe Donțu, pucistul din PSD Constanța


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 comentarii la “Unul din cele mai înalte blocuri din Constanța este construit de firma lui Felix Stroe, senator PSD, cu un singur angajat raportat, pe un teren unde inițial fusese aprobată o stație GPL cu WC

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unde vor fi amplasate containerele pentru deșeuri voluminoase în următoarele săptămâni

lun oct. 10 , 2022
Containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase sunt amplasate săptămâna aceasta în zona Gară-Centru-Balada: bd. Ferdinand, în spatele blocului R1, pe strada Traian, bloc K4 și pe strada Productelor, bl. F1B, a anunțat, pe 10 octombrie, Primăria Constanța. Constănțenii care locuiesc în această zonă se pot debarasa în mod corect și […]

V-ar putea interesa și: