Unul dintre oțeturile din vin comercializate pe piață, retras temporar de la comercializare de ANPC, este acid acetic

În urma unor verificări desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ trei luni în urmă, în lanțul de magazine Lidl, acțiuni de control care vizau modul în care este respectată legislația în domeniu, în respectivele unități, au fost prelevate probe din produsul „Oțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenței acidului acetic în produs.

Lotul prelevat a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea documentului de control, ca urmare a elaborării rapoartelor de încercare.

„Am convingerea că, până la urmă, toți marii operatori economici înțeleg că suntem în aceeași tabără. Vrem consumatorii mulțumiți, la adăpost de orice pericol și încrezători în produsele și serviciile puse pe piață. Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falșii producători și cei ce se dovedește a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toți furnizorii trebuie auditați și suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă.

Ca atare, măsura opririi temporare de la comercializare, mai devreme menționată, a fost transformată, de comisarii ANPC în cea de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produsuluiOțet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, valabilă pentru toate magazinele lanțului Lidl, de pe teritoriul țării.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Locuitorii de pe mai multe străzi din Năvodari au rămas fără apă

joi oct. 6 , 2022
Astăzi, 06 octombrie 2022, echipele RAJA sistează furnizarea apei potabile până în jurul orei 20:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 800 mm, de pe DJ 226 din orașul Năvodari. Sunt afectați de lipsa apei consumatorii de pe […]

V-ar putea interesa și: