Pediatria Spitalului Județean Constanța, arhiplină. Ce sfaturi au medicii pentru părinți și copii

spitalul judetean constanta

Aproape 1.000 de pacienți s-au prezentat la urgența Spitalului Județean Constanța în weekend-ul care a trecut, majoritatea copii. Secția de Pediatrie a fost arhiplină.

Mai exact, potrivit datelor furnizare de SCJU, 992 persoane au fost înregistrate la UPU de vineri, 23.11.2018, ora 07.00 până astăzi, 26.11.2018, ora 07.00. In urma investigațiilor de specialitate efectuate în cadrul UPU, au fost spitalizate 262 persoane.

Cele mai multe internări au fost efectuate în secția Pediatrie.

Astfel, în cele 72 de ore de referință, la UPU au fost consultați 36 copii cu vârste cuprinse între 0 și 1 an și alți 267 copii cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani. Din totalul celor 303 minori investigați în cadrul Unității Primiri Urgențe, 67 au fost internați în secția Pediatrie, 1 la Terapie Acută Pediatrie și alți 4 la Chirurgie și Ortopedie Pediatrică.

Secția Pediatrie din cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța dispune de 75 de paturi copii și alte 25 paturi pentru însoțitori.

Vineri, 23.11.2018, la ora 14.00 erau internați 62 copii. În următoarele 3 zile au mai fost internați alți 64 pacienți minori astfel că astăzi, 26.11.2018, toate paturile din cadrul secției Pediatrie erau ocupate.

Potrivit conducerii secției, predomină afecțiunile respiratorii, iar cei mai mulți pacienți internați au între 0 și 1 an, respectiv 1-3 ani. Totodată s-au remarcat și afecțiuni renale, neurologice, digestive precum și intoxacții și alergodermii.

„Având în vedere că a început sezonul virozelor, facem apel la părinți ca de la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie. Este foarte important ca acei copii care necesită îngrijire și tratament la domiciliu, să fie retrași din colectivitate. Totodată, sfătuim familiile cu copii mici să evite locurile publice și aglomerațiile și să nu uităm de spălatul frecvent pe mâini! O altă recomandare ține de vaccinarea antigripală. Aș mai adăuga alimentația de sezon bazată pe proteine de calitate (lapte, brânză, ouă, carne, cereale integrale, legume și fructe proaspete), odihnă minim 8 ore și limitarea timpului petrecut în fața micilor ecrane”, susține Conf. Univ. Dr. Cristina Mihai, medic șef Pediatrie SCJU Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

EXCLUSIV Restaurant pescăresc ÎNCHIS pentru 6 luni de Protecția Consumatorilor

Mon Nov 26 , 2018
Un restaurant pescăresc din județul Constanța a fost închis pentru șase luni de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor. Este vorba despre restaurantul Poarta Apelor din Eforie. Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile. Un cititor Constanța 100% a ajuns la fața locului și a observat că este […]