Urgența Spitalului Județean Constanța va avea mai mulți pacienți în minivacanța de 1 mai decât de obicei

spital-judetean-constanta-urgenta

Dr. Rodica Tudoran a declarat, vineri, la Prefectura Constanţa, că la Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța vor exista în această perioadă pe fiecare tură câte patru, cinci medici şi 12-14 asistenţi medicali.

„Din experienţa anilor trecuţi ştim cu toţii că sezonul estival începe la 1 mai în Constanţa. În perioada minivacanţei de 1 Mai, de obicei, numărul de pacienţi prezentaţi în urgenţă creşte cam cu 25-30%. Vorbim de perioada anterioară pandemiei, dar inclusiv anul trecut, când nu au fost organizate evenimente publice, numărul de prezentări a fost mai mare. Ne aşteptăm la acelaşi trend şi în acest an. Suntem pregătiţi. Asigurăm asistenţa medicală de urgenţă 24 de ore din 24, şapte zile, atât în Unitate de Primiri Urgenţe, unde avem patru, cinci medici specialişti în medicină de urgenţă pe tură, avem pediatri, care asigură asistenţa medicală pediatrică, asistenţi medicali – 12-14, adică am mers pe numărul maxim de personal în această perioadă”, a afirmat Rodica Tudoran.

Dr. Rodica Tudoran
Dr. Rodica Tudoran

Ea a menţionat unde mai asigură asistenţa medicală de urgenţă cadrele de la UPU Constanţa. 

„Asigurăm asistenţa medicală de urgenţă la punctul aeromedical, la elicopter, precum şi la maşina de terapie intensivă mobilă SMURD C, care asigură întreg judeţul. De doi ani suntem prezenţi şi la punctul extern de lucru de la Năvodari, lucru care în contextul evenimentelor organizate în Mamaia şi al creşterii numărului de turişti pe litoral este de menţionat, că şi acolo avem un punct de asigurare a asistenţei medicale de urgenţă”, a declarat Rodica Tudoran.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Două profesoare din Năvodari au participat la prima întâlnire în cadrul programului internațional Erasmus + Act for a Sustainable Life

Fri Apr 29 , 2022
 În perioada 11-13 aprilie 2022, a avut loc Polonia, în oraşul Lublin, prima întâlnire de lucru cu parteneri din Polonia, tara coordonatoare și Turcia în cadrul programului internațional Erasmus+ „Act For a Sustainable Life”, Transnational Project Meeting ( TPM). De la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari,  au plecat profesoarele Alina […]