USR a vrut să schimbe ce a votat, dar nu a reușit. Costin Răsăuțeanu: „Mi se pare strigător la cer!”

Consilieri în ședință: foto: arhivă

Consiliul Municipal Constanța a fost convocat astăzi de consilierii USR. A fost o premieră, izvorâtă din dorința useriștilor de a vota un proiect de hotărâre pe care îl aprobaseră de curând, dar pe care acum au vrut să-l schimbe.

Propunerea USR a fost modificarea regulamentului de gospodărire, astfel încât asociațiile de proprietari să nu întrețină spațiile verzi (domeniu public) din jurul blocului și să nu amenajeze europubele pentru colectarea selectivă.

„Nemulţumirile cetăţenilor vis-à-vis de modalitatea prin care administraţia publică înţelege să se raporteze la problema gospodăririi spaţiilor verzi ne-au determinat să reanalizăm prevederile HCL 77/2021”, au spus useriștii, după ce au votat, evident. (n.r. formularea corectă este „vizavi”).

Propunerea a primit aviz negativ în comisia de urbanism. La votul în consiliu a picat. USR a votat pentru, PNL împotrivă, PSD s-a abținut.

„În prima variantă, ați încălcat legea atunci când ați venit cu acest proiect de hotărâre. Nu l-am votat pentru că nu respecta legea. Acum văd că USR vine cu niște amendamente – și aici mi se pare strigător la cer – populiste. Înțeleg că în continuare nu ați citit legea, dar în același timp invocați niște articole de lege care dovedesc practic că acest regulament, la momentul la care dv l-ați votat, încălca legea, dar în continuare veniți cu amendamente la un regulament care a încălcat legea atunci când a fost votat sau când a fost propus pentru a fi votat. Deci dumneavoastră încercați să reparați o greșeală colosală pe care ați făcut-o când ați votat acest regulament și continuați să nu înțelegeți că legea nu a fost respectată! Amendamentele acestea nu au valoare pe un regulament care nu a respectat niște pași procedurali.”, a declarat Costin Răsăuțeanu, liderul de grup al consilierul PSD.

Ședința a avut și momente penibile. De pildă, consilierul local USR Mirela Garip a uitat că are microfonul deschis în timpul ședinței, în timp ce avea o conversație privată. A fost rugată de președintele de ședință, Costin Avătavului, să-l închidă.

Ședința de consiliu poate fi urmărită mai jos.

Prevederile pe care USR a vrut să le schimbe se aplică în orașe precum Brașov și Timișoara.

Regulamentul a fost explicat de către Horia Constantinescu, director executiv adjunct Direcția Generală de Spații Publice Constanța, la Dobrogea TV.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Băi Horia, se vede ca vrei să-l bagi din ce in ce mai mult pe primar in…gura oamenilor. Cred ca el e singurul care nu vede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.