USR Constanța cere suspendarea taxelor de pod, pentru a facilita transportul refugiaților. Ministrul lor nu le-a desființat

rovinieta fetesti cernavoda trecere pod
Punctul de taxare de al Fetești

USR Constanța solicită Ministerului Transporturilor suspendarea urgentă a taxelor de pod de la Cernavodă – Fetești și Giurgeni-Vadu Oii, pentru a facilita transportul de ajutoare către punctele de frontieră cu Ucraina și al miilor de refugiați care fug din calea războiului.

Suspendarea trebuie să rămână în vigoare până la votarea proiectului legislativ, susținut și de parlamentarii USR, prin care se va elimina definitiv această taxă discriminatorie. 

„Banii din aceste taxe nu se duc la întreținerea drumului sau a podului traversat, reprezeromâniintând sume colosale ce zilnic le sunt luate, practic, cu forța tuturor conducătorilor auto care ajung la punctele respective, pentru că nimeni nu are de ales. Este o taxă descurajatoare și, cu atât mai mult, extrem de imorală în acest context al războiului din Ucraina.”, spun cei de la USR, printr-un comunicat de presă.

Ce nu spun este că Ministerul Transporturilor a fost condus de un lider USR, Cătălin Drulă, actual președinte al partidului, care nu a desființat aceste taxe.

În situația actuală, când sute de mii de refugiați fug din calea războiului declanșat de Putin în Ucraina și ajung în România, a le pune o piedică în plus este de neînțeles. Taxa de pod creează blocaje și presupune costuri suplimentare. Punctul de la Cernavodă – Fetești, de exemplu, este pe traseul refugiaților și este tranzitat, totodată, de mai multe ori pe zi de mașinile cu ajutoare donate de români. De ce i-ar taxa pentru că se implică în ajutorarea refugiaților din Ucraina? Este imoral și incorect. De aceea, cerem suspendarea de urgență a taxelor de pod de la Fetești și Vadul Oii, până când va fi dat votul final, în Camera Deputaților, pe proiectul de lege de eliminare a acestora, inițiat de PNL și susținut de USR Constanța. Taxa este discriminatorie și îi afectează pe locuitorii din Dobrogea.

Stelian Ion, parlamentar din partea USR Constanța și vicepreședinte USR

Avantajul de a avea un pod peste Dunăre este inestimabil pentru dobrogeni, în special, dar și pentru toți românii, în general. Dar faptul că există de atâta timp o taxă de pod, care nu are niciun fundament juridic ori financiar-bugetar, cu atât mai puțin moral, arată că în primul rând dobrogenii sunt discriminați.

Nu sunt dobrogenii de vină că trăiesc pe o parte a țării despărțită de cealaltă parte, de Dunăre! Nu sunt ceilalți români de vină că doresc să ajungă tot în țara lor, în Dobrogea. Dar pentru toți românii, fie dobrogeni, munteni, moldoveni ardeleni, olteni sau bănățeni, statul percepe o taxă pentru ca aceștia să treacă dintr-o parte în alta a României.

De aceea taxa pentru trecerea podului de la Cernavodă este profund injustă și discriminează, din punct de vedere geografic, românii de alți români.

Remus Negoi, senator din partea USR Constanța

Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ucraina spune că peste 2.000 de civili au fost uciși în invazie, ONU raportează 136

mie mart. 2 , 2022
Peste 2.000 de civili ucraineni au fost uciși până acum în timpul invaziei în curs a Rusiei, a anunțat miercuri Serviciul de Stat de Urgență al Ucrainei, citat de CNN. „Peste 2.000 de ucraineni au murit, fără să luăm în considerare apărătorii noștri. Copiii, femeile și forțele noastre de apărare […]
razboi-ucraina

V-ar putea interesa și: