USR Constanța: Registrul spațiilor verzi, o afacere PSD

Primăria Constanța a semnat în sfârșit contractul privind întocmirea Registrului Local al Spațiilor Verzi, după șapte ani, perioadă în care a primit și două amenzi din partea Gărzii de Mediu, iar spațiul verde din Constanța a fost pur și simplu măcelărit.

USR Constanța este îngrijorat de faptul acest contract a fost câștigat de S.C. Theotop S.R.L. din București, firmă care aparține lui Valeriu Manolache, fost consilier PSD în cadrul Consiliului General al Municipiului București în perioada 2012-2016.

„Valeriu Manolache este un apropiat al fostului primar general din București, Sorin Oprescu, și deține o avere impresionantă care cuprinde 8 terenuri, 7 case și peste un milion de euro în conturi, o bună parte din veniturile sale provenind din firma Theotop S.R.L., firmă abonată de-a lungul timpului la contracte cu statul, printre clienții săi numărându-se CFR, Guvernul României sau Agenția Națională de Cadastru. S.C. Theotop S.RL. s-a ocupat și de întocmirea Registrului Spațiilor Verzi din București, un contract de peste două milioane de euro, contract care, conform Curții de Conturi, s-a dovedit a fi ineficient, putând fi considerat chiar un eșec”, au precizat reprezentanții USR Constanța.

În aceste condiții, USR Constanța va urmări cu atenție întocmirea acestui Registru, document de maximă importanță pentru oprirea atacului pe care dezvoltatorii imobiliari îl dau asupra spațiilor verzi din oraș.

Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.