USR crede că city managerul Felicia Ovanesian este o problemă, dar nu a luat nicio măsură concretă

Felicia Ovanesian și Dumitru Caragheorghe

Vergil Chițac a numit-o, la scurt timp după ce a preluat mandatul de primar, pe Felicia Ovanesian în funcția de city manager.

Se cunoșteau din Asociația Constanța Altfel, pe care au fondat-o împreună și în care au lucrat cot la cot.

Legea spune că un city manager poate fi numit sau se poate organiza concurs.

Au apărut, însă, critici referitoare la modul în care aceasta își desfășoară activitatea. De asemenea, nu ni s-a prezentat dacă angajamentele luate prin semnarea contractului au fost asumate. De pildă, se vorbea acolo de realizarea a trei hectare de spații verzi pe an. Nu s-au făcut, dar reprezentanții primăriei ne spun că am înțeles noi greșit și afirmă că trebuie să așteptăm 4 ani și să vedem că, la finalul lor, vor fi 3×4, adică 12 hectare de spații verzi.

USR Constanța a declarat, în ciuda criticilor pe care le-a adus, că nu ia în calcul inițierea unui proiect de hotărâre prin care să elimine din organigramă postul de city manager.

„City managerul orașului este responsabilitatea și reflectă viziunea și competența primarului. Din punctul nostru de vedere, la modul general, nu existența funcției de manager este problema, ci persoana care ocupă postul.”, a precizat Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța.

Întrebați dacă au făcut vreun demers concret pentru a scăpa de această „problemă”, așa cum au numit-o, aceștia nu au dat niciun răspuns, ceea ce, coroborat cu ce am observat în actuala administrație, ne duce cu gândul la faptul că nu a existat niciun astfel de demers.

În spații neoficiale se speculează o bună înțelegere și chiar colaborare a actualului city manager, avocat de meserie, cu o parte a USR.

V-ar putea interesa și:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța în noaptea de miercuri spre joi

Wed May 18 , 2022
RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile de miercuri – 18 mai, ora 22.00, până joi – 19 mai 2022, ora 10.00, în vederea executării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta magistrală de apă, cu diametrul de 800 mm, din incinta Sursei Cișmea 1C din municipiul Constanța.  Vor […]