USR dă cărțile pe față: Vergil Chițac este primar ales, Felicia Ovanesian este primar în funcție

Ce atribuții și ce salariu are city managerul municipiului Constanța, Felicia Nadina Ovanesian DOCUMENT

Cine conduce de fapt Constanța, Vergil Chițac sau Felicia Ovanesian? E o întrebare pe care și-a pus-o mai multă lume, din varii motive, unele îndreptățite.

Azi, cineva care cunoaște mai bine decât noi mecanismele de conducere, consilierul municipal Mihai Ochiuleț, a dat cărțile pe față: este Felicia Ovanesian.

Acesta spune despre Vergil Chițac faptul că este „primarul ales”, iar despre Felicia Ovanesian că este „primarul în funcție”.

Totul a pornit de la decizia Consiliului Local de a ataca cu recurs decizia Tribunalului Constanța de suspendare a Regulamentului privind accesul în Zona Peninsulară. Un regulament desființat de instanță, la propriu și la figurat. Detalii aici: Motivarea suspendării: regulamentul de acces în zona peninsulară, „o ingerință nepermisă în drepturile persoanelor”

„Astăzi este unul dintre puținele momente din activitatea de consilier local în care, am rămas, pur și simplu fără cuvinte. Pentru că, până azi, nu am crezut că în interiorul administrației alese în septembrie 2020 există oameni care pur și simplu îi disprețuiesc pe constănțeni.

După luni întregi de întâlniri cu locuitorii profund nemulțumiți din Peninsulă, decizia Tribunalului confirma faptul că oamenii au avut dreptate și că Regulamentul trebuie rescris cap-coadă. Dar, ce să vezi? Pentru avocații Primăriei/Consiliului Local nu are nicio relevanță nici ce spune instanța și nici ce vor oamenii. Are relevanță doar o singură opinie, o singură voință, o singură ambiție, ce sunt emanate nu de primarul ales, ci de primarul în funcție al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian.

Consider că acest recurs revoltător este doar pohta doamnei city-manager, care nu vrea să accepte nici în ruptul capului faptul că unul dintre Regulamentele la care a lucrat a fost desființat de instanță, care nu vrea să pună mâna și să-l rescrie în conformitate cu realitățile din teren, care nu vrea să asculte opiniile celor mulți pentru că ea le știe pe toate.

Sigur, ar fi interesant de știut dacă primarul ales, Vergil Chițac, a știut și a aprobat acest demers. Dacă a știut și a spus da, atunci nu este cu nimic mai bun și nici mai diferit de doamna city-manager, iar dacă nu a știut, atunci mă întreb oare ce mai caută acolo?Oricum, noi mergem înainte cu modificarea tuturor Regulamentelor, mai vechi sau mai noi, care au generat probleme în viața orașului nostru. Îmi asum faptul că, din bună credință, pe unele le-am votat, dar îmi asum și toți pașii care trebuie făcuți pentru corectarea și adoptarea lor în forme noi, prietenoase cu locuitorii municipiului Constanța.”, spune Mihai Ochiuleț.

Acesta subliniază că a intrat în Consiliul Local pentru a fi exclusiv în slujba constănțenilor și nu a câtorva oameni efemeri aleși sau numiți pe patru ani.

„Noi, consilierii USR, ne vom retrage din acest proces împotriva constănțenilor și vom solicita colegilor de la PNL să facă același lucru. Să vedem atunci pe cine mai reprezintă avocații vieții.”, a mai spus Ochiuleț.

Felicia Ovanesian a fost, în trecut, președintele Organizației Municipale a PMP, partid condus la Constanța de Claudiu Palaz, dar și membru al PNL, unde a coordonat Departamentul pentru Politici, Justiție și Drepturi Cetățenești. Ea și Vergil Chițac au condus și Asociația Constanța Altfel.

Vă recomandăm și:

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Horia Constantinescu, noul președinte al ANPC

Fri Jan 21 , 2022
Horia Constantinescu a fost numit de premierul Nicolae Ciucă în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Decizia a fost publicată pe 21 ianuarie în Monitorul Oficial. Constantinescu are sprijinul PSD Constanța, partid în care s-a întors de curând. Acesta a devenit şeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor […]
Horia-Constantinescu