USR, datoare la chirie

Distribuie:

Un bărbat acuză USR nu i-a mai plătit chiria pentru sediul central al partidului, unde se află şi sediul filialei Bucureşti. În replică, USR susţine că a notificat proprietarii mai multor sedii din București şi din ţară în legătură cu situaţia de forţă majoră şi le-a oferit posibilitatea de a opta pentru rezilierea contractului.

Bogdan Constantin Hoisescu a relatat într-o postare pe pagina sa de Facebook că USR nu mai plăteşte chiria pentru sediul de pe Şoseaua Aviatorilor de peste 45 de zile.

„Situaţia persistă de peste 45 de zile de când, în această „super-criză”… nu se mai plăteşte chiria. Pe lângă limitele bunului simţ, (ignorând apelurile mele umanitare), Uniunea Salvaţi România încalcă grav legea, (respectiv art.1.270 Cod Civil, privind folosirea ca pretext a unui context dramatic la nivel social pentru întreaga populație, iar economic doar pentru o parte a acesteia)”, spune Bogdan Constantin Hoisescu.

Conform postării, această chirie reprezintă singura sursă de venit. Bărbatul mai afirmă că se află în carantină în străinătate şi se află în imposibilitatea de a-şi plăti chiria şi facturile, că are dificultăţi în obţinerea alimentelor sau a unui eventual tratament medical. Bogdan Constantin Hoisescu mai afirmă că sora lui se află în aceeaşi situaţie, este izolată în Italia şi are o fetiţă de două luni.  Pentru a atrage atenţia asupra situaţiei sale, Hoisescu a iniţiat ironic şi o strângere de fonduri pe Facebook, pentru a ajuta USR să-şi achite chiria, însoţită de mesajul „Uniunea Salvaţi Uniunea Salvaţi România”. El subliniază că Vlad Alexandrescu a fost singurul care i-a înţeles de la început situaţia, fiind practic cel cu care a „bătut palma” pentru acest contract.

USR a transmis că în privinţa sediului din Şoseaua Aviatorilor nr. 9 există de aproape două luni o notificare de forţă majoră, aşa cum au fost formulate notificări pentru mai multe sedii USR din Bucureşti şi din ţară, ca urmare a implementării prevederilor ordonanţelor militare şi a imposibilităţii de a folosi aceste sedii pe o perioadă lungă.

„Scopul notificărilor a fost acela de a oferi proprietarilor, inclusiv cei din Şoseaua Aviatorilor nr. 9, posibilitatea de a opta pentru rezilierea contractului. Simultan cu trimiterea notificărilor, au fost purtate discuţii cu proprietarii şi cu avocaţii acestora pentru explicarea unei situaţii pentru care niciuna din părţi nu este responsabilă. Doi dintre cei patru proprietari au fost de acord să continue contractul cu o reducere a chiriei pe perioada stării de urgenţă. Ceilalţi doi proprietari nu doresc nici reducerea chiriei, nici rezilierea contractului, ci plata integrală a chiriei, alegând să ignore situaţia invocată şi prevăzută expres în contract”, a comunicat USR la solicitarea News.ro.

Uniunea Salvaţi România susţine că este prinsă la mijloc între proprietari cu privire la ceea ce trebuie să se întâmple cu contractul respectiv. 

„Menţionăm că, la încheierea contractului, USR a plătit o garanţie care acoperă valoric chiria pe mai multe luni, iar în cazul rezilierii, suma trebuie returnată. USR respectă legea şi îşi preţuieşte partenerii şi, întotdeauna, îşi va onora partea care îi aparţine din orice contract la care este parte”, a mai precizat USR.

În 2019, USR a primit donații de 2.349.738,52 lei. O parte din acestea, 200.000 de lei, provin de la firma constănțeană CELCO. Pe lângă donații, USR, ca și celelalte partide, primește bani de la bugetul de stat. Autoritatea Electorală Permanentă a făcut și o estimare a sumelor totale pe care le vor primi partidele în acest an, care vor totaliza 181.441.000 lei, din care: PSD – 85.251.435,58 lei; PNL – 47.319.086,84 lei; USR – 12.634.052,50 lei.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.