USR dezvăluie „un abuz inimaginabil” al primarului PSD din Agigea

Remus Negoi vs Cristian Maricel Cîrjaliu
Remus Negoi, președinte USR Constanța, vs Cristian Maricel Cîrjaliu, primar Agigea, vicepreședinte PSD Constanța

Președintele USR Constanța, Remus Negoi, a dezvăluit, azi, ceea ce numește „un abuz inimaginabil” al primarului PSD din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu. Îl îndeamnă să termine mascarada pe care a pus-o la cale de câteva luni.

„Mascarada primarului Cîrjaliu trebuie să înceteze la Agigea! Azi, 15 ianuarie 2021 de la ora 15:00, primarul pesedist Cîrjaliu, de la Agigea, a convocat a treia ședință de Consiliu Local cu același unic punct pe ordinea de zi -votarea comisiilor de lucru. Votul comisiilor și a viceprimarului comunei Agigea s-a făcut pe 12.11.2020, conform Procesului verbal de ședință atașat de colegii. Doar că individul nu vrea să emită Hotărârea de Consiliu Local conform acelui proces verbal pentru că poate. Pentru că PSD. E un abuz inimaginabil al primarului pesedist!”, spune Remus Negoi.

Acesta a discutat îndelung cu președintele PNL Constanța,Bogdan Huțucă, cu primvicepreședintele PNL Constanța, Septimiu Bourceanu. Aceștia l-au asigurat că se vor implica, mai ales că în parteneriatul creat la Agigea, în Consiliul Local, avem 4 consilieri USR-PLUS și 2 consilieri PNL.

„De asemenea, am solicitat prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, să trimită un reprezentant al Instituției Prefectului la ședința de azi a Consiliului Local Agigea, pentru a media și a pune în aplicare decizia prin vot a consilierilor locali din 12.11.2020. Această situație absurdă trebuie să înceteze! Blocajul impus de primarul Cîrjaliu, doar pentru că nu-i convine rezultatul alegerilor, este un abuz incalificabil! În egală măsură, secretarul general al comunei Agigea comite un abuz incredibil, refuzând să pună în aplicare votul consilierilor. Cu astfel de manevre ticăloase, PSD confirmă încă o dată că este partidul care nu se va reforma niciodată!”, a mai spus Remus Negoi.

Cristian Maricel Cîrjaliu este vicepreședinte PSD.

Citește și: Cui îi este frică de Gabriel Ciobanu? Manevrele din Primăria Agigea

Acuzat de abuz în serviciu de procurorii DNA

Cristian Maricel Cîrjaliu a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. El este acuzat că a expropriat terenul unuia dintre cele mai cunoscute restaurante pescărești de pe litoral, pentru a prelua afacerea.

Procurorii DNA Constanţa i-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi pe Ancuţa Calust, secretar al localităţii, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, potrivit unui comunicat DNA.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că primarul din Agigea, cu încălcarea prevederilor legale, a iniţiat şi a pus în executare, în perioada 2012-2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea din patrimoniul unei societăţi comerciale (restaurant cu specific pescăresc) a unui teren de 8.940 mp, inventarierea şi intabularea sa în domeniul privat al comunei.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polițiștii au răscolit comunele și satele din Constanța FOTO VIDEO

Fri Jan 15 , 2021
Polițiștii constănțeni au desfășurat o acțiune de verificare în mai multe zone aparținând secțiilor rurale din județ. În urma activităților au fost constatate 7 infracțiuni și aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 54.000 de lei. În cursul zilei de ieri, în intervalul orar 18.00 – 24.00, […]
razie-politie-mediul-rural-6