USR îi mai dă o lecție de administrație primarului din Agigea

USR Agigea a solicitat în repetate rânduri Primăriei Agigea, în scris, diverse documente cu informații publice, dar acestea nu le-au fost furnizate, din varii motive.

De aceea, cei de la USR consideră că lipsa transparenței este ceea ce definește de prea mult timp actuala conducere.

„Transparenţa urmăreşte, în fapt, asigurarea unui acces mai larg al cetăţenilor la informaţiile şi documentele aflate în posesia instituţiilor statului, participarea cetăţenilor la procesul decizional şi asigurarea legitimității, eficacităţii şi responsabilităţii administraţiei faţă de cetăţean.”, spun ei.

USR Agigea are proiecte pe care le va pune în practică în cazul în care candidatul lor va câștig Primăria Agigea. Practic, aceștia îi oferă o lecție de administrație actualului primar PSD, spunându-i ce ar fi trebuit să facă. Nu e prima. USR, de pildă, i-a arătat primarului modalitatea prin care poate să atragă fonduri europene pentru introducerea de wi-fi în comună, pentru ca locuitorii să aibă internet gratis și de calitate. (Detalii AICI).

Dintre proiectele USR Agigea pentru asigurarea transparenței enumerăm: crearea unei pagini Facebook dedicate și desemnarea unei persoane care să asigure utilitatea acesteia, afișarea zilnică a documentelor de interes public pe avizierul primăriei, dezvoltarea unei aplicații updatată zilnic, întâlniri ale primarului cu cetățenii din Agigea și Lazu cu program real de audiențe.

În prezent, modul prin care primăria condusă de Cristian Maricel Cîrjaliu își informează cetățenii este prin intermediului unei fițuici de propagandă, numită pe nedrept ziar. Redactor șef a fost fostul viceprimar și actualul administrator public al comunei, omul de afaceri Chiru Dan Ștefan. Detalii puteți citi AICI.

Precizăm că și publicația noastră a cerut în mai multe rânduri unele răspunsuri sau puncte de vedere din partea Primăriei Agigea, fără să le obțină.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.