USR îl susține oficial pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier

ciolos

Uniunea Salvați România (USR) a anunțat oficial astăzi că Dacian Cioloș va fi propunerea sa de premier după alegerile parlamentare. USR și-a făcut public sloganul pe care îl va folosi în campania electorală – „În sfârșit ai cu cine”, un îndemn de schimbare a clasei politice, adresat alegătorilor.

Vreau să spun foarte direct, Uniunea Salvați România îl susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier după alegerile parlamentare și speră că el va întruni majoritatea voturilor în parlament pentru a fi prim ministru. Premierul Cioloș a lansat, după cum știm cu toții, platforma România 100. Suntem fericiți cu acest demers, mare parte din populație îl susține pe Dacian Cioloș, a văzut în guvernarea de până acum o speranță, a văzut transparență, onestitate, a văzut bun simț. Programul pe care l-a lansat este în acord cu programul pe care l-am lansat noi acum câteva săptămâni. O să vă prezentăm vineri o completare în același spirit la programul pe care-l propune”, a declara miercuri Nicușor Dan, președintele USR, în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul USR a reiterat faptul că formațiunea pe care o conduce nu va face nici un fel de alianță cu vechile partide, nici înainte, nici după alegerile parlamentare.

Uniunea Salvați România nu face alianțe pre-electorale și nici alianțe post-electorale. Este un vot de încredere pentru Dacian Cioloș, nu este un cec în alb pentru PNL, care va sprijini același prim-ministru. Am promis că vom face o altfel de politică, sperăm să-l susținem pe acest prim ministru, nu însă într-o alianță cum s-a făcut până acum, în care partidele au împărțit ministere, secretari de stat, prefecți și așa mai departe”, a afirmat Dan.

Totodată, USR a prezentat încă un membru al echipei Cioloș care va candida pe listele sale. Este vorba despre fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu. Colaborarea dintre USR și fostul ministru este una mai veche, Alexandrescu fiind unul dintre cei care au contribuit la realizarea programului pentru cultură propus de USR.

Cred că în momentul în care ne aflăm există în societate o foarte mare nevoie de reformă, o foarte mare nevoie de a găsi o cale. În bună parte, această nevoie a fost simțită de artiști. Sunt convins că există o convergență între USR și această reformă care pornește de la firul ierbii, din societate, sunt convins că s-a creat un fel de sinteză între dorința de reformă a oamenilor și formele imaginate și promovate de artiști prin toate mijloacele lor. Îmi propun să vin în continuare în ascultarea acestor nevoi și să le promovez în parlamentul României.”, a declarat Alexandrescu în cadrul conferinței de presă comune cu Nicușor Dan.

 

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.