USR: primarul Chițac a vrut să majoreze taxa de salubrizare pentru 2024, însă am reușit să împiedicăm acest lucru

USR Constanța a anunța că primarul Vergil Chițac a vrut să majoreze taxa de salubrizare pentru 2024, însă USR a reușit să împiedicăm acest lucru.

„În cadrul ultimei ședințe de Consiliu Local din această lună, consilierii USR Constanța au depus un amendament pentru abrogarea articolului din proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac ce prevedea majorarea taxei de salubrizare de la 8 la 17 lei. Amendamentul a trecut ieri de votul Consiliului Local. Practic, prin majorarea acestei taxe, primarul a vrut să arunce vina asupra constănțenilor pentru colectarea selectivă neconformă, însă el nu a fost în stare să asigure toate condițiile necesare ca acest lucru să se întâmple.”, a declarat Stelian Ion, președinte USR Constanța.

Soluția propusă de USR Constanța este de asigurare a infrastructurii și amenajarea corespunzătoare pentru colectarea selectivă, precum și a unei campanii de informare bine pusă la punct pe această temă. Astfel, ulterior se pot aplica, treptat și justificat, mărirea taxei precum și sancționarea celor care nu respectă regulamentul de colectare.

„Asta ar fi trebuit să facă primarul dacă i-ar fi păsat. Însă Vergil Chițac a vrut să sară peste această etapă importantă și a ales calea cea mai ușoară. Așa cum a mai demonstrat în repetate rânduri, pentru primarul PNL este mai simplu să pună presiune pe buzunarele cetățenilor”, a mai declarat Stelian Ion.

Recomandare: Eduard Martin, Polaris, despre majorarea taxei de salubritate: „Nu este treaba noastră!”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “USR: primarul Chițac a vrut să majoreze taxa de salubrizare pentru 2024, însă am reușit să împiedicăm acest lucru

  1. Să o majoreze la el în localitate.Pt că se face salubrizare doar prin centru și pe bulevardele principale.Noi ceilalți,nu platim taxe și im..posibile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi tineri au fost reținuți la jumătate de oră după ce au tâlhărit o persoană într-o scară de bloc din Constanța

joi nov. 30 , 2023
Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au reținut, ieri, pentru 24 de ore, doi bărbați, de 19 ani. Cei doi sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv complicitate la tâlhărie calificată. Astfel, în […]

V-ar putea interesa și: