USR: „Primarul PSD Maricel Cîrjaliu încalcă legea flagrant și blochează activitatea primăriei Agigea!”

Cristian-Maricel-Cirjaliu-Agigea

USR Constanța a publicat, astăzi, pe pagina de Facebook, o informare cu titlul „Primarul PSD Maricel Cîrjaliu încalcă legea flagrant și blochează activitatea primăriei Agigea!”

Iată ce spun useriștii:

„Alegerile locale din 27 septembrie l-au reinstalat ca primar pe Cristian Maricel Cîrjaliu din partea PSD la o diferență de 31 de voturi față de Gabriel Ciobanu din partea USRPLUS. Acestea au fost rezultatele și toate partidele s-au conformat. Totuși s-a creat o majoritate USRPLUS – PNL- PER – PRO România în Consiliul Local, ceea ce a dus la un vot majoritar pentru desemnarea lui Gabriel Ciobanu ca viceprimar. Primarul PSD a rămas practic fără majoritate în CL, fiindu-i foarte greu să gestioneze banii publici după bunul plac.

Primarul PSD în funcție a evitat la început să convoace ședințe de Consiliu Local văzând că nu are susținere printre consilieri. Codul Administrativ permite și consilierilor locali să convoace o ședință de CL și asta au și făcut. Pe 13 noiembrie CL a anunțat prima ședință, însă primarul a respins cererea imediat, convocând consiliul cu o zi inainte, pe 12 noiembrie 2020. Atunci au fost votate comisiile de specialitate, președintele de ședintă și viceprimarul din partea USRPLUS. Ce a urmat? Primarul PSD Maricel a ordonat secretarului general să nu redacteze două din cele trei hotărâri de Consiliu Local pentru a fi validate, astfel împiedicând 1. viceprimarul să își intre în funcție, și 2. desfășurarea activității comisiilor de specialitate care avizează proiectele pentru Agigea și Lazu.

Deși s-a ales cu un dosar penal, deși a primit notificare scrisă de la Prefectura Constanța să respecte legea și să trimită toate hotărârile votate de Consiliul Local, primarul PSD Maricel Cârjaliu în continuare sfidează legea și pe oricine i se împotrivește preferând să paralizeze activitatea primăriei ce gestionează localitățile Agigea și Lazu. De atunci, a tot supus la vot constituirea comisiilor de specialitate de trei ori, ignorand alegerea viceprimarului.

Ultimul scandal s-a petrecut vineri, 15 ianuarie, la ședința de CL convocată chiar de primar unde a dorit să reia votul pentru a patra oară pentru comisiile de specialitate. Simțindu-se încolțit de consilieri USRPLUS și doi reprezentanti al Prefecturii care i-au cerut să respecte legea, domnul primar a preferat să plece efectiv din ședință invocând faptul că programul lui de primar s-a terminat (ora 16.00). La fel au procedat și secretarul general al comunei și cei cinci consilieri PSD.

Suntem curioși care este atitudinea conducerii județene a PSD Constanța față de comportamentul abuziv al primarului susținut politic. Oare domnul Felix Stroe susține nerespectarea legii în PSD și mai ales: este de acord cu blocarea activității unei primării din cauza unui om fără scrupule și onoare? Este de acord să susțină un om incompetent, rău intenționat doar pentru că are istorie în partidul PSD? Așa se reformează PSD? Cu oameni ca Maricel Cîrjaliu?

Filiala județeană USRPLUS Constanța solicită oficial domnului primar Maricel Cîrjaliu să respecte legea, să deblocheze activitatea Consiliului Local și să recunoască desemnarea lui Gabriel Ciobanu pentru funcția de viceprimar. De asemenea, solicităm și conducerii județene PSD Constanța să ia măsuri suplimentare pentru ca membrul său de partid să respecte legea sau să își retragă sprijinul politic deoarece, noi considerăm, această persoană ar trebui să dispară de pe scena politică și chiar din administrația publică pentru totdeauna.

Domnule primar Cîrjaliu, nu veți scăpa de răspunderea în fața legii!”

Citește și: Primarul din Agigea a plecat din ședința de consiliu la ora 16.00, motivând că s-a terminat programul VIDEO

Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.