USR vrea să introducă autobuzele școlare, care au fost introduse de Decebal Făgădău în 2020

USR a anunțat că face demersuri să introducă autobuzele școlare.

„În ultima perioadă am făcut toate demersurile pentru introducerea autobuzelor școlare. Am purtat discuții cu toți factorii implicați din administrație, inclusiv consilierii USR au trimis o adresă către CT BUS, dar am ajuns la concluzia că nu se dorește acest lucru. Avem linii dedicate, avem autobuze, dar lipsește un simplu ordin operațional venit din partea Primăriei Constanța.Avantajele utilizării autobuzelor şcolare sunt multiple. Vorbim aici de fluidizarea traficului, reducerea poluării, accesibilitatea pentru toţi elevii, siguranţa oferită, beneficiile economice prin reducerea cheltuielilor de combustibil și nu în ultimul rând sănătatea elevilor în contextul Covid-19. Solicit ca ultimul ceas Primăria Constanța să adopte acest proiect. Nu transformați instituția într-un zid imposibil de escaladat. Suntem aici să lucrăm împreună.”, a spus consilierul USR Cătălin Iacob.

Liniile școlare au fost introduse de Decebal Făgădău în 2020. La doi ani după ce primarul din Cluj făcuse acest lucru.

„Pe orice linie, în orice zi, fie că este zi de școală sau weekend, 365 de zile pe an, adică și în vacanță, toți elevii de la grădiniță, școală, liceu, învățământ profesional, învățământ vocațional sau învățământ dual circulă gratuit în municipiul Constanța.” spunea Făgădău, pe 13 septembrie 2020.

Probabil că USR se gândește la reintroducerea liniilor.

În orice caz, cu circa 30 de minute înainte de declarația consilierului, postată pe Facebook, Primăria Constanța și CT BUS anunțaseră, printr-un comunicat de presă, faptul că de luni se reiau cursele speciale pentru transportul elevilor. Nu știm dacă a fost coincidență sau dacă cei de la USR știau că se va întâmpla acest lucru și au anunțat că vor să se întâmple, pentru a spune apoi că s-a întâmplat în urma declarațiilor lor, dar au fost puțin defazați.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.