Va fi Ionuț Rusu viceprimarul Constanței? Nu băgați mâna-n foc

Ionuț Rusu

De câteva zile, umblă un zvon care spune că unul dintre viitorii viceprimari ai municipiului Constanța va fi Ionuț Rusu.

Acesta a ocupat primul loc pe lista de consilieri municipali a liberalilor și a început chiar să fie felicitat, public, de către prieteni.

Românii au însă, în înțelepciunea lor strămoșească, o expresie: nu spune hop până n-ai trecut șanțul. Dacă ați pariat că Ionuț Rusu va fi viceprimar, s-ar putea să câștigați, dar s-ar putea, la fel de bine, să pierdeți.

Pe ce ne bazăm când spunem asta? Pe ce se întâmplă în aceste zile în rândul liberalilor.

Așa cum este normal, în partid există puncte de vedere diferite. Unii îl susțin pe Ionuț Rusu, alții nu. Printre cei aflați în a doua tabără se află și unii dintre liberalii cu putere de decizie în această privință. Să nu uităm că posturile de viceprimari se supun votului secret. Există posibilitatea ca, dacă nu se ajunge la un consens înainte de vot, propunerile să pice.

Indiferent de luptele pentru putere din partid, indiferent de presiunile din partea partidului – care sunt, subliniem, normale – trebuie ținut cont că ultimul cuvânt îl are primarul ales al orașului. Până acum, nu l-am auzit pe Vergil Chițac spunând, cu subiect și predicat, că susține unul sau altul dintre candidați.

O observație de final: este posibil ca funcția să nu fie atât de importantă precum cred mulți. Dacă se va apela la varianta unui city-manager, viceprimarii vor avea o funcție mai mult decorativă.

Al doilea post de viceprimar al municipiului Constanța va reveni Alianței USR PLUS. Toate sursele îl indică favorit pe Florin Cocargeanu.

Cert este că cei doi primari trebuie aleși dintre consilierii locali și că decizia se va lua în curând.

Sursă foto: Facebook/Ionuț Rusu


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Probleme în Mangalia: 2,15 cazuri de covid la mia de locuitori. Cum stau celelalte localități din Județ. Unde nu s-a înregistrat niciun caz

Dum oct. 11 , 2020
Săcele și Mangalia sunt în topul localităților din județul Constanța cu cea mai mare incidență a cazurilor de Covid-19. În Mangalia, incidența este în creștere puternică. S-a ajuns la 2,15 cazuri de mia de locuitori. De la o incidență mai mare de 1,5, autoritățile pot lua măsuri de interzicere a […]
mangalia

V-ar putea interesa și: