Membrii Biroului Politic Județean al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal au validat duminică, 24 aprilie, lista propunerilor pentru Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Constanța.
Lista pentru Consiliul Local Municipal a fost validată cu 47 de voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” și un vot „nul”. Pe primele locuri se alfă: Chițac Vergil, Andrei Mihaela, Avătavului Costin, Trandafir Raluca, Funda Ana Maria, Caliminte Horia, Rezeanu Romeo, Văsii Cristina, Constantin Victor, Arghirescu Adriana, Câmpeanu Adriana, Pata Ștefan, Solomon Ioan, Tulică Marius, Gavrilă Florin.
Propunerile pentru Consiliul Județean Constanța au fost validate cu 58 de voturi „pentru” și un vot împotrivă. Primii pe listă sunt: Dragomir Gheorghe, Muhscină Gheorghe, Manole Adrian, Boroianu Robert, Baisan Cristy Remus, Radu Cristian, Mitrana Mugur, Delicoti Vasile, Scupra George, Grameni Gheorghe, Moldovan Gheorghe, Adam Ion, Iordache Marian, Baiazid Memiș, Lămureanu Gheorghe, Enescu Marius.
Remarcăm că niciunul dintre membrii societății civile atrași în partid nu au intrat pe listă. Există totuși nume noi, cum ar fi al omului de afaceri Gheorghe Muhscină.
PNL nu s-a putut totuși debarasa de garda veche din partid. Deși am auzit în mai multe rânduri că niciun consilier local actual nu va fi pe listele de consilieri, președintele Organizației Municipale, Vergil Chițac, surprinde și acceptă pe listă prezența Ralucăi Trandafir, actual consilier. De fapt, ca să fiu sincer, la ultima conferință de presă la care am participat l-am întrebat direct dacă se va întâmpla acest lucru. ”Puțin probabil”, mi-a răspuns.
Surprinzătoare este și apariția pe poziția a doua a Mihaelei Andrei, consilier județean. Nu am regăsit pe lista de la municipiu persoane care au făcut lucruri concrete pentru oraș, ci mai degrabă unele care s-au bătut pentru partid și în partid – fapt care nu este niciodată o garanție că vor putea să scrie proiecte pentru a ne îmbunătăți viața.
Încă ceva. Acum câteva săptămâni, Vergil Chițac spunea:
„Locurile eligibile trebuie să respecte structura comisiilor lucrative ale Consiliului Local. Trebuie să avem oameni în Consiliul Local care să fie specialiști în urbanism, trebuie să avem oameni pe locurile eligibile specialiști în sănătate, să fie specialiști în economie, în învățământ. Eu îmi doresc, și așa va fi, ca o personalitate din PNL care intră în Consiliul Local, într-o comisie, să aibă în spate un traiect profesional care să justifice prezența domniei sale în consiliu.”
Ținând cont de aceste declarații, cred că ar fi excelent dacă toți cei prezenți pe listă și-ar face publice CV-urile. De fapt, nu înțeleg de ce ele nu au fost atașate comunicatului de presă. Aș fi tare curios să aflu în ce sunt specialiști câțiva din această listă și care este traiectul lor profesional. Nu numai liberalii, ci toate partidele trebuie să facă acest exercițiu de transparență.
Apropo, Comisia de Învățământ din cadrul Consiliului Local, din care fac parte liberalii Stelian Gima și Raluca Trandafir, a fost pe punctul de a distruge o școală de tradiție din Constanța, Gheorghe Țițeica. Detalii aici:
Cum vor ISJ Constanța și Consiliul Local să distrugă o școală de top din Constanța. COMPLETĂRI.
La județ s-a mers pe cooptarea multor primari – lucru inedit. Cel mai probabil, aceștia sunt puși acolo pentru a atrage voturi și se vor retrage dacă vor deveni din nou primari, lăsând locul celor care se află sub ei pe listă. Pe listă apare și Robert Boroianu, care la un moment dat a dorit să candideze la Primăria Constanța. Fostul europarlamentar Adrian Manole va ajunge cu siguranță consilier. În prim-planul jocului politic intră și Memiș Baiazid, patronul unei autoserviri.