„Vă rugăm, ne dați și nouă un oraș normal?”

Îi vedem din ce în ce mai des în intersecții, pe lângă marile magazine.

Oameni care întind mâna pentru niște bani, pentru mâncare.

Poate sunt uneltele unor indivizi fără scrupule, care profită de ei, poate sunt într-adevăr sărmani care caută o coajă de pâine.

Vin vremuri grele. Azi vedem o creștere a numărului de cerșetori, mâine vom asista la o creștere a furturilor, tâlhăriilor. Apropo, azi ați verificat dacă mai aveți catalizator la mașină?

Un oraș nu se va face bine dacă va accepta astfel de fenomene. Comportamentele noastre sunt modificate de context, de cei de lângă noi, de curățenie sau mizerie, chiar și de arhitectură.

Înțeleg că problemele mari ale orașului nu se pot rezolva, e nenorocire ce s-a moștenit în primărie. Înțeleg că nu putem face spații verzi, că nu putem repara urbanismul de tip Mazăre, că nu putem sprijini investitorii care să creeze locuri de muncă bine plătite, că durează 400 de zile până să visăm să construim un loc de parcare, etc, etc, etc.

Putem începe, totuși, cu niște pași mici?

Putem începe, totuși, de undeva? Dar să începem odată…

Mulți dintre noi ne-am petrecut o bună parte din viață în Constanța condusă de PSD. Nu „condusă” e cuvântul potrivit, ci „distrusă”. Sper să nu ne irosim la fel și ce ne-a mai rămas.

Mai că-mi vine să întind mâna, ca bărbatul din imagine, către autorități. Să cerșesc. „Vă rog, ne dați și nouă un oraș normal?”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

„Dacă suni la Poliție te omorâm”. Un minor a fost tâlhărit și amenințat cu cuțitul în zona Gării din Constanța

Sat Oct 16 , 2021
Un copil de 16 ani a fost tâlhărit de doi tineri, în zona Gării CFR din Constanța. Băiatul a rămas fără telefonul mobil și toți banii pe care îi avea, 200 de lei. Hoții l-au amenințat că îl omoară dacă sună la poliție. Întâmplarea a fost povestită de un unchi […]
gara constanta