„Vă rugăm, ne dați și nouă un oraș normal?”

Îi vedem din ce în ce mai des în intersecții, pe lângă marile magazine.

Oameni care întind mâna pentru niște bani, pentru mâncare.

Poate sunt uneltele unor indivizi fără scrupule, care profită de ei, poate sunt într-adevăr sărmani care caută o coajă de pâine.

Vin vremuri grele. Azi vedem o creștere a numărului de cerșetori, mâine vom asista la o creștere a furturilor, tâlhăriilor. Apropo, azi ați verificat dacă mai aveți catalizator la mașină?

Un oraș nu se va face bine dacă va accepta astfel de fenomene. Comportamentele noastre sunt modificate de context, de cei de lângă noi, de curățenie sau mizerie, chiar și de arhitectură.

Înțeleg că problemele mari ale orașului nu se pot rezolva, e nenorocire ce s-a moștenit în primărie. Înțeleg că nu putem face spații verzi, că nu putem repara urbanismul de tip Mazăre, că nu putem sprijini investitorii care să creeze locuri de muncă bine plătite, că durează 400 de zile până să visăm să construim un loc de parcare, etc, etc, etc.

Putem începe, totuși, cu niște pași mici?

Putem începe, totuși, de undeva? Dar să începem odată…

Mulți dintre noi ne-am petrecut o bună parte din viață în Constanța condusă de PSD. Nu „condusă” e cuvântul potrivit, ci „distrusă”. Sper să nu ne irosim la fel și ce ne-a mai rămas.

Mai că-mi vine să întind mâna, ca bărbatul din imagine, către autorități. Să cerșesc. „Vă rog, ne dați și nouă un oraș normal?”

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.