Vacanță de coșmar în Grecia pentru mai mulți români, după ce li s-au furat mașinile

Insulă din Grecia. Vii cu mașina, dar nu știi cu ce te întorci

Vacanța mai multor români care au ales Grecia s-a transformat în coșmar după ce mașinile le-au fost furate. În loc să se bucure de timpul liber, aceștia au fost nevoiți să dea declarații la poliție și să găsească o modalitate de a se întoarce acasă.

Din păcate, astfel de cazuri nu sunt deloc izolate.

Recent, o familie din Sibiu care a plecat cu mașina în Grecia se plânge că a rămas fără mașină în timp ce se afla în concediu.

„Mă numesc Claudia Stănese, sunt cetățean român, venit în concediu în Grecia. Prin acest mesaj doresc să atrag atenția tuturor, turiști români, străini, autorități, asupra furturilor de mașini aparținând turiștilor străini, furturi care au loc pe teritoriul Greciei. Spun acest lucru din proprie experiență”, spune femeia.

Aceasta a povestit ce s-a întâmplat ziariștilor de la Tribuna.

„Am sosit în Atena împreună cu familia în data de 30 iulie 2022 cu scopul de a petrece 3 zile împreună cu rudele pentru ca apoi să ne continuăm vacanța în Syros, insulă în care venim an de an. Spre ghinionul nostru, în noaptea de 1 august 2022, autoturismul proprietate personală ( BMW-535 D, SB01WAP ) ne-a fost furat din locul unde era parcat (chiar din fața clădirii unde înnoptam – apartament în regim Booking ). Furtul a fost raportat imediat autorităților elene. De la autorități am aflat că este posibil ca mașina să fie găsită și că în zonă s-au mai întâmplat furturi de genul în ultimul timp.  Ni s-a spus să așteptăm și că vom fi contactați în cazul unor noutăți. Așteptarea continuă însă, fără noutăți din partea Poliției. Am anunțat și Consulatul României în Atena, cei de acolo spunându-ne că vor insista pe lângă autorități în acest sens. Astfel am rămas în așteptare, fără mașină, doar cu o declarație în mână și cu o mulțime de cheltuieli neprevăzute: fără mijloc de transport pe durata concediului cât și la întoarcere, nevoiți să închiriem o mașină, să căutăm bilete de avion pentru întoarcere /4persoane  și doar cu speranța că POATE mașina va fi găsită cândva , POATE ….”, povestește aceasta.

Claudia Stănese spune că între timp a postat anunțuri și pe alte rețele de socializare, unul dintre ele fiind : „Klemmena aykokinita”, unde a observat cât de des sunt postate anunțuri de furt fie de mașini, fie de motocilete.

„Anunțurile sunt zilnice. Este foarte îngrijorător. Furturile sunt fie în Atena, Pireu, Salonic sau alte zone. De asemenea, am aflat din rândul cunoscuților de aici că furturile au început din timpul pandemiei, numărul lor crescând an de an. Mașinile sunt furate în scopul transportului ilegal al  imigrantilor sau  altele. Din căutările noastre în mediul online am aflat  faptul ca aproximativ 20.000 de autoturisme și motociclete / an  sunt furate în Grecia. Există posibilitatea găsirii lor, dar nu este cert acest lucru precum nici starea în care sunt găsite nu este certă (distruse, vandalizate, lovite , etc.. ). Tot de pe rețelele de socializare am aflat de furtul altor mașini în data de 4 spre 5 aug. 2022 – în Salonic, trei autoturisme de tip Ford Kuga – printre care unul înmatriculat în România”, mai scrie Claudia Stănese.

Autoritățile elene spun că hoții preferă mașinile cu numere străine, pe care le folosesc apoi la traficul de migranți. Așadar, este indicat să folosiți doar parcările supravegheate video, pe care hoții le evită.

De multe ori, mașinile furate sunt dezmembrate, iar piesele vândute pe piața neagră. Pe site-urile de socializare mai sunt și alți români care au reclamat luna aceasta furtul mașinii în Grecia.

Alți doi au rămas fără mașini în Halkidiki. Iată ce a scris pe un forum unul dintre ei:

Bună! Am sosit în Grecia pe 1 august. Am plecat pe 31 iulie din România. Am mers încontinuu ca să ajungem în Grecia și să nu rămânem peste noapte în Bulgaria…speriați puțin vis a vis de poveștile cu furturile de mașini. Ne-am cazat în Salonic…noi având cazare programată de pe 2 aug în nea kalikratia, Halkidiki. Am stat marți, miercuri și joi noapte ne-a fost furata mașina din fața cazării, de sub ochii noștri. Menționez că în noaptea de joi 4 spre 5 august s-au furat 3 mașini Ford Kuga 2016 , respectiv 2014. Cheile la noi. A fost o organizare ceva”.

Adrian Drăgan, reprezentant al Forum Grecia, a declarat, citat de Știrile ProTV:

În general, disparițiile de mașini apar în zonele mai rău famate din Atena, Salonic sau chiar Halkidiki, unde sunt zone continentale ale Greciei, iar hoții pot să dispară mai ușor cu mașina furată sau cu bunurile. Turiștii să încerce să nu lase la vedere obiecte valoroase când opresc mașina într-un loc, pentru că ele pot fi o tentație pentru un potențial hoț”.

Dacă vă aflați în această ipostază nefericită, rugați gazdele să vă ajute să luați legătura cât mai repede cu autoritățile elene.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 2.000 de șoferi verificați de polițiști și jandarmi într-o singură seară. Au fost prinși unii care conduceau drogați

lun aug. 15 , 2022
În noaptea de 13 spre 14 august, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat acțiuni pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. La acțiunea desfășurată în municipiul Constanța au participat peste 100 […]

V-ar putea interesa și: