Vaccinarea împotriva Covid-19 ar putea începe pe 11 sau 12 decembrie 2020, în SUA

vaccin covid 19

Vaccinarea împotriva Covid-19 ar putea începe pe 11 sau 12 decembrie 2020, în Statele Unite ale Americii.

Moncef Slaoui, responsabil ştiinţific al operaţiunii Warp Speed, numită de Donald Trump să vaccineze populaţia americană, a declarat astăzi că speră ca în SUA vaccinarea să înceapă înainte de jumătatea lunii decembrie.

„Planul nostru este să putem trimite vaccinurile către locurile de imunizare în 24 de ore după aprobarea FDA. Este posibil ca acest lucru să se întâmple la o zi după aprobare, la 11 sau 12 decembrie”, a afirmat Slaoui la CNN.

Liderii G20 au promis, tot azi, la finalul reuniunii de două zile prin sistem de videoconferinţă, că nu vor cruţa niciun efort pentru a garanta că toţi oamenii vor avea acces la vaccinurile pentru Covid-19, relatează AFP.

„Nu vom cruţa niciun efort pentru a asigura disponibilitatea lor accesibilă şi echitabilă pentru toţi oamenii, în conformitate cu angajamentele membrilor de a stimula inovaţia. Susţinem total toate eforturile în colaborare, în special iniţiativa Acces to COVID-19 Tools Accelerator (ACT-A)”, se arată în declaraţia de la finalul reuniunii prezidate de Arabia Saudită.

În lume, mai multe vaccinuri anti-Covid sunt dezvoltate.

Pfizer – BioNTech au anunţat că vaccinul dezvoltat nu permite în cazul a 90% dintre oamenii cărora le este administrat să dezvolte simptome de Covid; acesta este administrat în două doze, la trei săptămâni distanţă.

Moderna a anunţat că vaccinul său protejează 94,5% dintre oameni. Şi acesta este administrat în două doze, dar la patru săptămâni distanţă.

Oxford University şi AstraZeneca au spus că, la două săptămâni după administrarea celei de-a doua doze, peste 99% dintre participanţii la studiul clinic au apărut ca fiind protejaţi.

Datele privind vaccinul Sputnik V dezvoltat în Rusia arată că are o eficienţă de 92%.

Citește și:

Vaccinarea anti-COVID va fi gratuită în România. Când se va putea vaccina populația obișnuită

Vaccinul nu ne scapă de mască și distanțare

Cât va costa vaccinul împotriva Covid-19

Experți americani: „Mai mult de 50% din infectările cu Covid-19 sunt transmise de oameni care nu prezintă niciun fel de simptome”

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.