Vaccinul Astra Zeneca poate avea o eficiență de 90%. Este produs deja în 10 locuri din lume și poate fi păstrat într-un frigider normal

vaccin covid 19

Compania AstraZeneca a prezentat, luni, datele interimare ale studiilor clinice referitoare la vaccinul anti-Covid-19. Potrivit acestora, vaccinul, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, poate avea o eficiență de circa 90% în cazul uneia dintre dozările testate, fără efecte secundare serioase, transmite Reuters.

Vaccinul a avut eficacitatea de 90% când a fost administrată o jumătate de doză la prima inoculare, urmată, după o lună, de o doză întreagă, potrivit datelor din testele de fază finală efectuate în Marea Britanie și Brazilia.

O altă variantă testată a fost cea de administrare a două doze complete la o lună distanță, aceasta având o eficacitate de 62%. Analiza combinată a celor două variante de dozare a generat o eficacitate medie de 70%. Ambele rezultate obținute sunt relevante statistic, a precizat compania.

Denumit AZD1222, este un vaccin cu vector viral recombinat. Vaccinul folosește o versiune slăbită a unui virus de răceală comun de la cimpanzei în care sunt introduse instrucțiuni pentru producerea de proteine ale noului coronavirus pentru generarea unui răspuns imun și prevenirea infectării cu Sars-Cov-2.

„Eficacitatea și siguranța vaccinului confirmă că va fi deosebit de eficient contra Covid-19 și va avea un impact imediat asupra acestei situații de urgență medicală publică”, a spus Pascal Soriot, directorul executiv al AstraZeneca, într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor prezentate, niciunul dintre cei vaccinați în cadrul testelor clinice nu a fost spitalizat și nici nu a făcut vreo formă gravă a bolii.

Compania a anunțat și că face progrese mari privind procesul de fabricație și va putea produce 3 miliarde de doze anul viitor.

AstraZeneca a spus acum câteva luni că vaccinul va costa doar câțiva dolari. În iunie, ministrul italian al sănătății a dezvăluit că prețul va fi de 2,5 euro în Europa

Matt Hancock, ministrul britanic al sănătății, a spus că anunțul de luni este o „veste extraordinară”:

„Aceste date arată că vaccinul, în doză corectă, poate avea o eficiență de până la 90%.”

„Este un vaccin care va fi ușor de distribuit dacă este stocat la temperatura frigiderului și îl putem duce în orice colț al lumii. Deja este fabricat în 10 locuri din lume pentru a ne asigura că acest lucru se va întâmpla.”, spune profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group și supraveghetor șef al testelor clinice pentru vaccinul Oxford.

AstraZeneca va avea disponibile până la sfârșitul anului 200 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de universitatea Oxford, a declarat luni directorul de operațiuni al companiei, Pam Cheng, potrivit Reuters.

De asemenea, reprezentantul AstraZeneca spune că în primul trimestru al anului viitor vor fi disponibile 700 de milioane de doze în toată lumea.

Potrivit lui Cheng, compania Britanică va livra în regatul Unit 20 de milioane de doze până la sfârșitul anului și 70 de milioane până la finalul trimestrului 1 din 2021.

Directorul executiv al AstraZeneca a explicat că o doză mai scăzută pentru prima inoculare înseamnă că mai mulți oameni pot fi vaccinați rapid:

„Capacitatea de a vaccina mai mulți oameni, mai repede, este cu adevărat un mare avantaj”.

AstraZeneca a spus acum câteva luni că vaccinul va costa doar câțiva dolari. În iunie, ministrul italian al sănătății a dezvăluit că prețul va fi de 2,5 euro în Europa.

Vaccinul poate fi stocat și transportat la o temperatură normală de refrigerare, spre deosebire de cele Moderna și BioNTech ce au nevoie de temperaturi de până la minus 80 de grade Celsius.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră despre vaccinul anti Covid-19 VIDEO

lun nov. 23 , 2020
Președintele Klaus Iohannis susține o declarație de presă, luni, de la ora 17.00, după o ședință la Palatul Cotroceni cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne și care a avut ca subiect central campania de vaccinare anti-coronavirus. Înregistrarea în direct o puteți urmări mai jos. „Acum, când vaccinurile s-au transformat […]
klaus iohannis

V-ar putea interesa și: