Vaccinul Moderna a fost autorizat în SUA

Agenţia americană a medicamentului (Food and Drug Administration) a anunţat, vineri, că a autorizat vaccinul împotriva covid-19 al companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Vaccinul Moderna a devenit al doilea vaccin autorizat într-o ţară occidentală, după cel al alianţei americano-germane Pfizer/BioNtech.

La fel ca vaccinul Pfizer, vaccinul Moderna nu este recomandat persoanelor susceptibile să facă reacţii alergice.

Cele două vaccinuri au la bază o nouă tehnologie, a ARN-ului mesager, şi s-au observat reacţii alergice atât la două persoane care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer în Regatul Unit, cât şi la două persoane vaccinate în Statele Unite.

Moderna, o tânără societate în domeniul biotehnologiei cu sediul în Massachusetts, a depus această cerere de autorizare de urgenţă în urmă cu doar două săptămâni şi jumătate.

Ea a început să lucreze la vaccinul său încă din ianuarie, în colaborare cu Institutele Naţionale americane de Sănătate (NIH) şi a primit, pentru a face acest lucru, o susţinere în valoare de 2,5 miliarde de dolari din fonduri publice.

Guvernul american a preachiziţionat 200 de milioane de doze din vaccinul Moderna şi 100 de milioane din vaccinul Pfizer.

Vaccinul Moderna este mai uşor de depozitat şi de transportat decât vaccinul Pfizer-BioNTech, care se păstrează la o temperatură de -70°C până la -80°C.

Autorităţile sanitare americane estimează că, până la sfârşitul anului, în Statele Unite urmează să  fie folosite 40 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech şi Moderna la vaccinarea a 20 de milioane de oameni.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii și jandarmii constănțeni au intensificat controalele: amenzi de peste 80.000 de lei în ultimele 24 de ore

sâm dec. 19 , 2020
Având în vedere instituirea măsurii carantinei  zonale în municipiul Constanţa, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse. Astfel, în ultimele 24 de ore,  forțele de ordine au verificat 2.104 persoane și au controlat 1.553 de autovehicule, fiind aplicate 280 de sancțiuni contravenționale, în cuantum […]
Polițiștii și jandarmii constănțeni au intensificat controalele: amenzi de peste 80.000 de lei în ultimele 24 de ore

V-ar putea interesa și: