Val de avarii la Termoficare Constanța. „Nu putem preciza deocamdată momentul reluării furnizării apei calde și pentru consumatorii alimentați prin magistrala 2”

1

Termoficare Constanța SRL a anunțat, luni, că s-a confruntat în ultimele zile cu o succesiune de avarii majore apărute pe rețeaua de transport  a agentului termic, după repunerea în funcțiune a pompelor de circulație amplasate în CET Palas.

Reprezentanții societății, care în weeekend nu au comunicat nimic oficial, au spus azi că s-a procedat la repararea conductelor magistrale, iar după operațiunea de încărcare a acestora cu apă s-au confruntat cu apariția unor noi avarii, a căror amploare nu le-a permis să țină instalațiile în presiune.

În data de 04.09.2022 s-a reușit reluarea furnizării apei  calde către consumatorii racordați la magistrala 1 a rețelei de transport (75 de puncte termice).

„În prezent, echipele de reparații ale Termoficare Constanța SRL lucrează la remedierea avariilor depistate pe magistrala 2 a rețelei de transport (46 de puncte termice), pentru repunerea în funcțiune și a acesteia. Gradul avansat de coroziune al conductelor facilitează apariția avariilor la intrarea sistemului în presiune, motiv pentru care nu putem preciza deocamdată momentul reluării furnizării apei calde și pentru consumatorii alimentați prin magistrala 2.”, a anunțat conducerea societății.

Aceștia spun că au și o veste bună: „la această dată proiectele de modernizare a rețelei de transport se află în etapa de execuție și odată cu derularea acestora vor fi eliminate toate neajunsurile generate de vechimea conductelor.” Lucrurile nu stau însă exact așa, pentru că nu se schimbă toate conductele din oraș, ci numai o parte din ele.

Ieri, viceprimarul Ionuț Rusu anunța că apa caldă va reveni pe magistrala 2 în cursul zilei de azi.

Zilele trecute, consilierii PSD și PNL au votat ca indemnizațiile consiliului de administrație al societății să fie majorate de opt ori.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Val de avarii la Termoficare Constanța. „Nu putem preciza deocamdată momentul reluării furnizării apei calde și pentru consumatorii alimentați prin magistrala 2”

  1. Azi 8 septembrie nu este apa caldă în zona Tomis Nord. Termoficare Constanța își crește conform articol de opt ori indemnizațiile, iar noi din 16 august nu avem apa caldă. Ce va fi, va fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Comuna Cumpăna a rămas fără apă

lun sept. 5 , 2022
Astăzi, 05 septembrie 2022, în jurul orei 11.30 s-a înregistrat o avarie pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de pe DN 39 din localitatea Cumpăna. Pentru remedierea acesteia, echipele de intervenție RAJA au fost nevoite să sisteze furnizarea apei potabile, în intervalul orar 11.30 – 15.00. […]

V-ar putea interesa și: