Val nou de covid în Africa de Sud, cauzat de două noi subvariante ale Omicron

Val nou de covid în Africa de Sud, cauzat de două noi subvariante ale Omicron

Două noi subvariante de Omicron, a căror virulenţă nu a fost încă determinată, se află la originea noului val al pandemiei de COVID-19 din Africa de Sud, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

„Oamenii de ştiinţă sud-africani care au identificat Omicron la sfârşitul anului trecut au semnalat în prezent alte două subvariante de Omicron, BA.4 şi BA.5, ca fiind la originea creşterii cazurilor în Africa de Sud”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

„Este prea devreme să ştim dacă aceste noi subvariante pot provoca forme mai severe ale bolii decât alte subvariante de Omicron”, însă primele date sugerează că vaccinul continuă să ofere o bună protecţie împotriva formelor severe de COVID-19 şi reduce riscul de deces”, a mai spus el.

Africa de Sud, ţara cea mai afectată de COVID-19 de pe continentul african, se confruntă cu un nou val al pandemiei, a avertizat Centrul pentru Inovare şi Răspuns la Epidemii (CERI), la sfârşitul lunii aprilie.

Ţara africană, în care mai puţin de 45% din populaţia adultă este complet vaccinată, a cunoscut la începutul lunii martie o perioadă de 48 de ore fără niciun deces asociat COVID-19, o premieră din 2020. Preşedintele Cyril Ramaphosa a anunţat la începutul lunii aprilie ridicarea tuturor restricţiilor legate de pandemie.

„Cea mai bună modalitate de a proteja populaţia rămâne vaccinarea, precum şi măsurile sociale şi de sănătate publică care şi-au dovedit eficacitatea”, a mai spus şeful OMS.

OMS a înregistrat peste 6,2 milioane de decese la nivel mondial de la începutul pandemiei. Mulţi consideră că cifrele reale sunt mult mai mari.

„La nivel global, numărul de cazuri şi de decese cauzate de COVID-19 continuă să scadă, decesele săptămânale raportate sunt la cel mai scăzut nivel din martie 2020″, a mai spus şeful OMS.

Cu toate acestea, la nivel regional, OMS a constatat o creştere a cazurilor pe continentele african şi american, determinată de subvariantele Omicron.

Autoritățile din România au anunțat miercuri, 4 mai, 831 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, depistate după efectuarea a 21.108 teste. Au fost raportate și 9 decese, dintre care două anterioare intervalului de referință. La Terapie Intensivă sunt internate 179 de persoane, cu 14 mai puține față de ziua anterioară.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Sinagoga din Constanța va fi reabilitată. „Licitația pentru lucrări va fi lansată luna aceasta”

Wed May 4 , 2022
Sinagoga din Constanța este în paragină de peste 20 de ani. Clădirea nu mai are nici acoperiș. Vor veni însă vremuri mai bune. Liderul Comunității Evreilor din Constanța, Sorin Lucian Ionescu, a precizat că există finanțare pentru reabilitare. Mai mult, a precizat că „licitația pentru lucrări va fi lansată chiar […]