Valentin Vrabie, campanie pentru un senator condamnat penal?! Acum un an spunea că politicienii sunt perverși, hoți, mincinoși, fără suflet

vrabie

Dacă cineva mi-ar fi spus că Gigi Chiru și Valentin Vrabie vor fi în același partid și că independentul Vrabie îi va face campanie lui Chiru aș fi râs ca la cel mai bun banc pe care l-am auzit vreodată. I-aș fi spus imediat ce spunea independentul din Peștera, Vrabie:

”Ca să ajungi într-un partid politic trebuie să îndeplinești anumite condiții: să fii pervers, să fii hoț, să minți, să nu ai suflet, să nu ai mamă, să nu ai tată. Un primar prins în colivie nu va putea emite nicio reacție.”

Aș fi continuat citatele:

”Primarii, odată intrați într-un partid politic, nu mai pot face o mișcare în stânga sau în dreapta. E un hol foarte strâmt cu sens unic.”

Aș fi râs din nou de această idee prostească.

Dacă nu credeți, aveți la finalul textului câteva extrase din emisiunea Newsdesk difuzată de Dobrogea TV.

Acum nu mai râd, nici eu, nici cei care au crezut în independența lui Vrabie.

Nu mai râdem, pentru că Vrabie a intrat în ALDE, iar Gigi Chiru, fostul președinte al PDL Constanța, deschide lista propunerilor ALDE Constanța pentru senat. La Camera Deputaților, pe primul loc se află actualul senator Mircea Banias. Acesta a ales să facă rocada pentru că locul de la cameră este considerat cu mai multe șanse. ALDE speră să scoată însă doi deputați și un senator.

Speranțele partidului sunt bazate și pe noua achiziție, V. Vrabie, primarul Medgidiei, care timp de opt ani s-a camuflat în haine de independent, după ce a plecat din PSD. ALDE speră să atragă o parte din voturile pe care le-a avut V. Vrabie la Medgidia, dar este foarte posibil ca aceste calcule să fie eronate. În politică unu plus unu nu fac doi, iar în cele patru luni și mai bine de mandat primarul V. Vrabie nu a dovedit nimic, iar încrederea locuitorilor în Medgidia este în scădere vertiginoasă. ”Mitul” Vrabie s-a destrămat brusc și iremediabil după ce acesta a ales să se înregimenteze politic pentru a doua oară. Nici acțiunile sale nu mai au succes. Dacă la Sărbătoarea Florii de Salcâm, de la Peștera, veneau chiar și 40.000 de oameni, acum, la Zilele Recoltei din Medgidia, au fost seri chiar și cu 200 – 300 de spectatori. Oricât s-ar chinui postacii de profesie și jurnaliștii cu simbrie să ne convingă de contrar, oamenii din Medgidia nu pot fi mințiți.

Mai e ceva: scorul ALDE la alegerile locale de la municipiu a fost dezastruos, iar candidatul ALDE la Primăria Constanța, Gigi Chiru, unul chiar și mai slab: 3,730%. Mai puțin decât independentul Andrei Popescu și aproape cât petrecărețul Ionuț Budi.

Revenind, V. Vrabie se află în fața unei situații din care cu greu are cum să scoată cămașa. Va fi nevoit să îi facă campanie (nu am putut evita cacofonia) senatorului Gigi Chiru. Acesta a fost condamnat, în martie 2015, la şase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că, atunci când se afla în campanie electorală pentru postul de primar al Constanţei, a transmis prin poştă alegătorilor bonuri valorice medicale, cu scopul de a-i determina să îl voteze. Decizia a fost luată de instanţa supremă. Hotărârea nu este definitivă şi a fost contestată. Apelul va fi analizat de un complet de cinci judecători. În acest caz, Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru a fost amendată penal cu 5.000 de lei.

De asemenea, în octombrie 2014 procurorii DNA au anunțat că senatorul Gigi Chiru este urmărit pentru luare de mită şi spălare de bani, pentru că în 2010, când era şeful Inspectoratului în Construcţii Sud – Est, ar fi cerut mită 1,5 milioane de euro pentru a favoriza un grup de firme într-un proiect de construcţie de parcuri eoliene în Dobrogea. Potrivit procurorilor, la data de 19 august 2010, Gigi Chiru a pretins de la un martor denunţător şi de la un om de afaceri, suma de 1.500 000 euro, în forma disimulată a unui contract de împrumut fictiv, în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii, urgentării ori întârzierii îndeplinirii unui act ce intra în atribuţiile sale de inspector şef al Inspectoratului Regional în Construcţii Sud – Est, într-o manieră favorabilă grupului de firme: SC Eolica Dobrogea SRL România, Eolica Dobrogea AG, Eolica Dobrogea X GMBH. În acest context, la data de 23 septembrie 2011, Chiru a primit de omul de afaceri suma de 300.000 euro şi a acceptat reînnoirea promisiunii de a primi de la aceeaşi persoană suma de 1.200.000 euro, în aceleaşi scopuri menţionate anterior şi sub forma disimulată a cesiunii către aceeaşi persoană a dreptului de creanţă al “creditorului” Gigi Chiru, izvorât din contractul de împrumut, încheiat la data de 19 august 2010. Obligaţiile izvorâte din acest contract fictiv au fost garantate prin instituirea în favoarea “creditorului” a unui drept de gaj asupra a 5% din părţile sociale ale SC Eolica Dobrogea SRL România. Astfel, cunoscând că sumele de 1.500.000 euro, respectiv de 300.000 euro provin din comiterea infracţiunilor de dare şi luare de mită, la datele de 19 august 2010 şi 23 septembrie 2011, Chiru a disimulat adevărata natură a dispoziţiei şi circulaţiei banilor, în contracte de împrumut, respectiv de cesiune de creanţă. În calitate de senator în Parlamentul României, în datele de 19.12.2012, 11.06.2013 şi 12.06.2014, Chiru a făcut declaraţii false privind creanţele deţinute, în sensul omisiunii menţiunilor privind cele două acte oneroase, respectiv contractul de împrumut şi contractul de cesiune de creanţă.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Primăria Constanța: de astăzi se pot ridica cererile pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței

Mon Oct 10 , 2016
  Primăria Municipiului Constanța anunță că, începând din 10 octombrie 2016, constănțenii pot ridica formularele de cerere și declarație pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului destinat încălzirii locuinței. În funcție de modalitatea de încălzire, formularele pot fi solicitate, între orele 09:00 – 15:00, de la următoarele sedii ale municipalității: – […]
primaria constanta