Valentin Vrabie – drumul de la primar la dictator

valentin vrabie

Am crezut în Valentin Vrabie. Cred orbește în primarii care investesc în educație. Nu cunosc gest mai nobil decât acela de a lăsa în urma ta o școală frumoasă, de a-i ajuta pe copii să învețe în condiții bune, de a le dărui liniștea și bucuria specifice vârstei, dar și de a la sădi în suflete un vis: visul că pot fi tot ceea doresc pe lumea asta, dacă învață. M-au impresionat școala din Peștera și copiii ei frumoși, deschiși, care priveau lumea puțin altfel. Evident, toate acestea nu au fost numai rodul primarului Vrabie, ci și al directorului și al elevilor, dar meritul primarului nu poate fi negat. Și nu îl voi nega niciodată.

I-am spus lui Valentin Vrabie că Medgidia nu este Peștera. Am intuit că nu va controla consiliul local și că îl așteaptă vremuri grele în municipiul unde a candidat cu inima strânsă, pentru că era prea mic pentru marile sale ambiții. Așa s-a întâmplat.
Din păcate, Valentin Vrabie, primarul din Peștera, nu mai există. Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, nu a demonstrat nimic în cele trei luni de mandat (coincidență sau nu, astăzi se împlinesc trei luni). Nimic bun. Ce s-a întâmplat recent în Consiliul Local este un atac grav la democrație. Pe scurt: consilierii au votat 185.000 de lei pentru Zilele Orașului Medgidia, Vrabie a cerut mai mult. Consilierii nu au fost de acord, astfel încât primarul a decis că nu va mai organiza evenimentul! A dat apoi o declarație halucinantă unui blogger care nu a fost curios să pună și alte întrebări, ci numai să noteze cu sârg răspunsul: ”Nu vreau să planeze asupra mea nicio suspiciune. Dacă vor continua aceste piedici nu voi putea să atrag investitori și să fac proiecte pentru cetățeni.”

Valentin Vrabie a făcut un pas periculos de la primar spre dictator. Domnul Vrabie uită un lucru esențial: că nu este nici Nero, nici Ludovic, nici Napoleon. Este ales de locuitorii din Medgidia, alături de consilieri, pentru a administra orașului. Subliniez: ALĂTURI DE CONSILIERI. Orașele civilizate (cele din Europa) nu sunt conduse de primari, care au un rol aproape decorativ, ci de consilieri. Medgidia și România nu mai au nevoie de oameni care știu tot și decid tot, ci de colaborare, de dialog, de discuții, fie ele și în contradictoriu. Când 18 consilierii decid un lucru și numai tu te opui, refuzând să pui în aplicare dorința lor, deci a locuitorilor din Medgidia, ce ești? Primar sau dictator?

P.S. Valentin Vrabie amenință cu alegeri pentru un nou consiliu local. De ce nu alegeri pentru un nou primar?

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

4 comentarii

  • Puteti proba informatia postata, cum ca , toti cei 18 consilieri(i) au sprijinit ceea ce sustineti Dvs ?!?!?!

  • Nechita Elena

    Un comentariu partial pertinent. Uitati un lucru important. Si din pacate pentru noi, in lipsa unei juste educatii civice l-au uitat si medgidienii. Primarul Vrabie,spuneti dv., nu a demonstrat nimic in trei luni de mandat. (Medgidienii spun altceva.Ei sunt multumiti si cu faptul ca s-a curatat parcul central, constienti ca suntem un oras sarac).Multi dintre acesti consilieri conduc orasul de zeci de ani. Nu credeti ca ar trbui sa-i intrebati de ce este orasul atat de sarac? Abia acum vad ca sunt strazi neasfaltate? Pai sa le amintim noi:sub mandatele lor succesive s-a distrus baza sportiva, muzeul,educatia in Medgidia.Si am putea continua. Stiu consilierii ca ai nostri copii merg si se plimba prin Kaufland iarna? Asta ca sa raspund la intrebarea dv. finala. Multi medgidieni au crezut in naivitatea lor ca primarul este suficient pentru a schimba ceva. Poate acest referendum i-ar trezi la realitate.

  • candideaza tu in locul si vedem ce poti sa faci

Leave a Reply

Your email address will not be published.