Valentin Vrabie: ”PNL continuă aceeași politică distructivă pentru Medgidia”

Valentin Vrabie, învestit în funcția de primar al Medgidiei de către un subprefect de etnie tătară
Valentin Vrabie, învestit în funcția de primar al Medgidiei de către un subprefect de etnie tătară

Valentin Vrabie, votat în funcția de primar al municipiului Medgidia de peste 60% dintre alegători, a fost învestit oficial în funcție ieri după-amiază. La eveniment au fost prezenți, din partea Guvernului, cei doi subprefecți ai Constanței, Ersun Anefi și Levent Accoium. Medgidia este un oraș important – sunt sigur că prefectul și-ar fi dorit să vină personal, dar faptul că i-a desemnat pe ambii subprefecți este simbolic. Ersun Anefi și Levent Accoium sunt membri ai comunității tătare, o comunitate importantă pentru Medgidia, la fel cu este și cea turcă, iar prezența lor acolo confirmă importanța pe care Guvernul României, prin reprezentanții săi teritoriali, o au pentru comunitățile etnice fără de care Dobrogea, în general, și Medgidia, în special, nu ar fi fost ceea ce sunt astăzi. La învestire a participat și președintele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din România (UDTTMR), Gelil Eserghep.

Dar să revenim la eveniment. Primarul independent Valentin Vrabie l-a propus în funcția de viceprimar pe Ozgun Arslan, membru important al comunității tătare din zonă. A fost hoge în Peștera până zilele trecute, iar la alegerile din 5 iunie a fost ales consilier municipal în Medgidia.

”Primul lucru pe care l-au cerut cetățenii din Medgidia a fost crearea de locuri de muncă. Este cel mai important lucru pentru Medgidia. Orașul are o relație privilegiată cu Turcia. Săptămâna viitoare voi merge la Asociația Oamenilor de Afaceri Turci, care vor repara spitalul din Medgidia, cu bani personali. Tot săptămâna viitoare, miercuri, vine un investitor extrem de important ce va realiza o fabrică de peste 60 de milioane de euro, care va crea circa 1.000 de locuri de muncă. De aceea, cred că pentru relația deosebită pe care o avem cu Turcia, pentru interesul deosebit și pentru respectul pe care ni l-au purtat, un mic gest elementar de diplomație ar fi să am lângă mine un primar de etnie”, a spus Valentin Vrabie. Ozgun Arslan a fost propunerea sa.

Iată și declarațiile sale, înregistrate de Constanța News.

Votul a adus însă surprize. Ozgun Arslan a primit un singur vot, Nicolae Păun – 6, iar 12 au fost voturi nule. Cele șase voturi au venit, cel mai probabil, de la PNL (4) și de la ALDE (2), în Medgidia ALDE fiind văzut ca un satelit al PNL – o ”alianță contra naturii”, din moment ce ALDE este o aripă liberală ruptă din PNL. Nicolae Păun este fost PSD-ist, PNL-ist de prin 2008, mai nou membru ALDE, partid cu ajutorul căruia a intrat și în consiliul local. A pus umărul la ”dezvoltarea” Medgidiei în ultimii ani, în calitate de șef al Direcției de Gestionare a Domeniului Public și Privat. Ne întrebăm aproape retoric: e o vină să fii tătar în Medgidia?

Valentin Vrabie a declarat, pentru Constanța 100%, că votul de sâmbătă NU va duce la blocarea proiectelor pe care l-a anunțat. Și reabilitarea spitalului, și investiția pentru o nouă fabrică vor continua.

”Era pur și simplu un gest de normalitate pentru interesul pe care Turcia și acești investitori l-au arătat față de noi. PNL a demonstrat că nu face altceva decât să continue politica distructivă pentru Medgidia”, a precizat acesta.

Despre realizările PNL în ultimii opt ani, cât a condus Medgidia, nu este cazul să vorbim. Cea mai clară dovadă a rezultatelor este faptul că partidul a renunțat că mai meargă pe mâna fostului primar și a ales o altă persoană, care a reușit să se claseze pe locul al treilea în alegeri.

Pare că edilul din Medgidia a pierdut o bătălie. Nu este așa. Locuitorii din Medgidia au pierdut bătălia. Valentin Vrabie le transmite însă politicienilor că lucrurile nu vor sta așa, că nu vor putea să manipuleze, să mintă și să își bată joc de locuitorii din Medgidia, cum au făcut-o în ultimii ani. Și-or fi găsit politicienii nașul?

Nu pot să nu mă gândesc la clipul care a apărut în campanie, în care candidata PNL la Primăria Peștera îl acuza pe Valentin Vrabie că a construit o geamie pentru musulmani, deși aceștia sunt 11, iar creștinii sunt mult mai mulți. Am crezut că este o greșeală, o exagerare. Nu mi-am închipuit niciodată că aici, în Dobrogea, există lideri politici sau chiar oameni obișnuiți care să învrăjbească musulmanii și creștinii. În lumina ultimelor evoluții politice din Medgidia, cred că am fost optimist.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Valentin Vrabie: ”PNL continuă aceeași politică distructivă pentru Medgidia”

  1. Nu este chiar asa, eu l am sustinut pe Vrabie dar asta cu aducerea rudeleor imi suna a asociatie familiala, daca nu stiati Ozghiun este ruda prin alianta cu Vrabie, a nu se intelege ca l sustin pe hotul de. Paun, dar m am cam sictirit de patroni turci si tatari, fac ei locuri de munca dar platite in sictir oe bani de nimic si munca multa, sa se duca in crimeea sa faca ce vor, dezamgitor domnilor vorba aia: In tara Românească numai Român sa nu fi ca sa o duci bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAJA a activat Comandamentul pentru Situații de Urgență în județul Constanța

lun iun. 27 , 2016
În urma atenționărilor meteo, la nivelul SC RAJA SA s-au luat toate măsurile necesare pentru a se putea interveni cu promptitudine. Astfel, la nivelul societatii, s-a activat Comandamentul pentru Situatii de Urgenta, ce are in componenta 44 de echipe de intervenţie (14 pentru municipiul Constanta si 30 in restul judetului) dotate cu wome, […]

V-ar putea interesa și: