Valu lui Traian, cea mai bogată comună din România. Ce va face primarul Florin Mitroi?

Florin Mitroi dă lecții de administrație: Valu lui Traian va avea cel mai mare centru sportiv din județul Constanța!

Primăria Valu lui Traian a anunțat că a fost publicat topul celor mai bogate comune din România, pe fiecare județ. Pentru a doua oară, comuna Valu lui Traian este nominalizată într-un clasament realizat la nivel național. Dacă în urmă cu câțiva ani localitatea ocupa locul întâi datorită sumelor mari atrase din fonduri nerambursabile – la acel moment 2000 euro per locuitor -, de data aceasta Valu lui Traian ocupă poziția 1 datorită cuantumului bugetului local.

Topul se referă la anul bugetar 2021 și a fost publicat de analizeeconomice.ro.

„In fiecare an , bugetul nostru este dedicat in cea mai mare parte investitiilor. Comuna se extinde in mod continuu si trebuie sa tinem pasul cu infrastructura. Sunt primar la al 5-lea mandat si tot investesc si gandesc strategii de dezvoltare si nu mai termin J. Stiu ca asta este menirea unui primar, sa atraga fonduri. Si sper ca cetatenii sa ma inteleaga atunci cand nu ma gasesc la primarie, pentru ca fondurile nu se atrag din birou. Ma bucur ca am alaturi de mine o echipa care sa faca posibila includerea in astfel de topuri si vom lucra in continuare cu aceeasi dedicare, pentru comuna noastra”, a transmis primarul Florin Mitroi.

Mai exact, în anul 2021 Valu lui Traian a atras fonduri nerambursabile în valoare de 3.630.466 lei pentru investiții. La acestea a adăugat doar pentru investiții 6.471.948 lei din buget local și credite. Așa a ajuns să fie inclusă în topul de mai sus cu venituri totale de 33.300.000 (în calcul au fost incluse și sumele primite din buget de stat pentru funcționarea instituțiilor scolare etc).

Avand în vedere ca în 2022 sumele au fost în creștere, administrația locală așteaptă cu nerăbdare și topul ce va fi realizat anul viitor și au convingerea că eforturile se vor concretiza în asigurarea unor condiții tot mai bune de trai locuitorilor comunei.

OPINIE

Topul îl consacră pe Florin Mitroi, PNL, drept unul din cei mai performanți primari nu numai din județul Constanța, ci din România. Rămâne de văzut dacă aceste rezultate îl vor determina să facă pasul următorul (și care pare firesc) în administrație, adică să candideze la președinția Consiliului Județean Constanța. Cu siguranță experiența sa administrativă este net superioară celei a actualului președinte, colegul său de partid, Mihai Lupu. Mai mulți primari PNL se declară nemulțumiți de prestația acestuia de șef al CJC, iar susținerea pentru un nou mandat este, cel puțin pentru acest moment, aproape inexistentă.

Recomandări:

Florin Mitroi dă lecții de administrație: Valu lui Traian va avea cel mai mare centru sportiv din județul Constanța!

Ludovic Orban: „Chițac nu va mai lua un nou mandat de primar chiar dacă va fi sprijinit și de PSD. Despre Mihai Lupu nu am auzit nimic, niciun proiect major”

Eforie Nord „bubuie de turiști” pentru că primarul de acolo a înțeles ce trebuie să facă. Primarul din Constanța nu a înțeles

Techirghiol, orașul care nu se oprește niciodată din investit și nu are datorii. Primarul a atras fonduri europene de 1.600 de euro pe cap de locuitor. Tot ce trebuie să știți despre rețeaua de gaze


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Peste 3.300 de terenuri agricole au fost înregistrate gratuit în evidențele de cadastru și carte funciară

lun nov. 21 , 2022
Peste 3.300 de terenuri agricole din patru comune din județul Constanța au fost înregistrate în evidențele de cadastru și carte funciară, gratuit pentru cetățeni, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților au fost finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru […]
agricultura

V-ar putea interesa și: