Valul 3 va trece în cel mult o lună, dacă respectăm unele condiții. Putem avea o vară normală

dr virgil musta

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, consideră că trendul descendent cu privire la numărul de infectări cu SARS-CoV.2 în România va continua în perioada următoare. „Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, afirmă doctorul.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19, consideră că, în pofida scăderii numărului de cazuri de COVID-19, regulile de prevenire a răspândiri bolii trebuie respectate în continuare. 

„Eu cred că nu trebuie să ne relaxăm. Trebuie, în continuare, să fim foarte, foarte prudenţi ca să putem încetul cu încetul, să revenim la o viaţă normală respectând, totuşi, anumite reguli”; a declarat, duminică după amiază, Virgil Musta, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv. 

Întrebat când crede că va trece al treilea val al pandemiei, doctorul a subliniat importanţa vaccinării. „Eu am speranţa că în jumătate de lună, o lună, el (al treilea val al pandemiei – n.r.) va ajunge la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activităţile normal. Adică eu cred că trendul descendent va continua şi s-ar putea să fie mai mulţi factori care să intervină în acest sens, evoluţia normală a infecţiei, dacă ţineţi minte, în urmă cu un an, în luna iunie numărul de cazuri era foarte mic pentru că şi infecţia, pe de o parte, a avut un trend de scădere natural. Pe de altă parte, măsurile luate şi respectate au dus la scăderea acestui număr. Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine”, a adăugat medicul.

Ce spune medicul coincide cu dorința autorităților de a renunța la mai multe restricții din 1 iunie. Premierul Florin Cîțu a anunțat o revenirea la normalitate începând cu acea dată, dar nu 100%. „Este o condiționalitate, nu se întâmplă fără vaccinare. Este singura soluție. Anul trecut am fost închiși două luni și nu am revenit la normalitate”, a afirmat premierul la finalul primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021.

Premierul a mai spus că este cam devreme renunțarea la mască de la 1 iunie. „La 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea cele 10 milioane de persoane vaccinate”, a mai afirmat Cîțu.

„Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu”, a spus Florin Cîțu întrebat de declarațiile preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căruia la 1 iunie vor fi prezentate evaluările pentru posibila relaxare. “Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu vom reveni 100%, dar vom arăta un prim pas, când vom avea rată de vaccinare de 35% şi apoi paşii următori. Soluţia este să ne vaccinăm”.

Cîțu a mai spus că în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate a fost aprobat un regulament. Fiecare minister va veni cu propuneri pe care le va discuta mai întâi cu sectoarele din subordine.

Comitetul se va reuni săptămânal, însă vor putea avea loc și ședințe extraordinare.

Articole similare:

Există un loc în lume unde toată populația a fost vaccinată împotriva covid și viața a revenit la normal

Numai 38 de cazuri noi de Covid în Israel

Cea mai mare tranșă de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosește mâine în țară

1.542 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid, din care 58 în județul Constanța


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Spitalul HEKA a anunțat moartea medicului Loredana Chircu. Un copil a rămas fără mamă

Dum apr. 25 , 2021
Spitalul HEKA a anunțat moartea medicului Loredana Chircu. Aceasta s-a stins duminică, de Florii, în timp ce era de gardă la spital. „Cu profund regret anunțăm decesul colegei noastre, în vârstă de 38 de ani, Chircu Loredana, medic specialist Medicina Internă. Aceasta a intrat de gardă la ora 20:00 fără […]
chircu loredana

V-ar putea interesa și: