Vama Veche vrea să devină stațiune

Vama Veche, satul care aparține, administrativ, de comuna Limanu, vrea să devină stațiune.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat la Ministerul Turismului, alături de ministrul turismului, Bogdan Trif la o conferință de presă pe tema dezvoltării turismului litoral și a stațiunilor din județ, în care a fost dezbătut și acest subiect.

Nu ne dorim să standardizăm această localitate. Suntem conștienți că Vama Veche este o destinație atipică, ce atrage nonconformiști. Este evident că nu dorim să intervenim asupra lucrurilor care au și atras aici generații după generații. Este o chestiune strict administrativă, ce va oferi autorităților publice locale anumite beneficii. Este absolut normal să sprijinim această localitate pentru a se dezvolta armonios, dar în conformitate cu “spiritul” acestui loc diferit de toate celelalte destinații de pe litoralul românesc”, a precizat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Pentru ca satul să devină stațiune trebuie urmată o procedură. „Sunt mai mulți pași de urmat, se vor depune toate diligențele în vederea acreditarii. Odată ce va primi statutul de stațiune turistică de interes local, pentru Vama Veche se vor putea accesa mai ușor finanțări nerambursabile”, au precizat reprezentanți ai CJC.

În cadrul conferinței, ministrul turismului a anunțat și mutarea deciziei actelor de reglementare de la București către teritoriu. Această descentralizare duce la diminuarea costurilor și a timpului de emitere a avizelor, autorizațiilor și tuturor documentelor de acreditare. La nivelul Consiliului Județean Constanța aceste atribuții se vor prelua treptat și timp de un an va exista consultanță din partea specialiștilor ministerului turismului.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.