UPDATE Vântul afectează lucrările la nava eșuată în Portul Midia

Vântul afectează lucrările de ranfluare a navei eșuate în Portul Midia
Vedere dinspre pupa, unde nava e mai grea din cauza apei din compartimentul mașină

Vântul afectează lucrările de ranfluare a navei eșuate în Portul Midia.

Azi noapte nu s-a continuat cu operațiunea de scoatere a apei din cauza vremii. Acum toate echipele sunt în stand by să intervină imediat ce vreme o permite.

„Epava este stabilizată și ținută în tensiune de cablurile macaralei si celor 4 vinciuri in poziția câștigată ieri, si anume circa 40 de grade deasupra nivelului apei fata de poziția în care a eșuat.”, a declarat Alin Vintilă, reprezentantul GSP, compania care se ocupă de ranfluare.

Portul Midia este închis din cauza vântului.

Iată imagini surprinse în timpul operațiunilor din data de 4 februarie 2020.

COMPLETARE ora 11.10

Prognoză meteo este nefavorabilă, în seara aceasta va fi furtună. Vântul va sufla la rafală cu circa 90km/h. Prin urmare, s-a decis să nu se scoată deocamdată apa din epavă deoarece ușurarea ei o poate ridica în plutire și există riscul să plece de pe poziție sub acțiunea vântului, care bate de la Nord, adică direcția opusă sensului de ridicare.

„Se evaluează soluții alternative de stabilizare, eventual ridicare, cu ajutorul celui de al doilea cârlig al macaralei GSP Neptun care va fi prins de epavă în zona tribord. Accesul la epavă a fost restabilit prin pasarela de de Bigfoot2 pentru a inspecta zona de unde este posibil să se prindă al doilea cârlig. GSP Granit s-a poziționat lângă epavă pentru a găsi o soluție de prindere a celui de-al doilea cârlig.”, a precizat Alin Vintilă.

nava esuata port midia

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

La mulți ani, Gheorghe Hagi!

Wed Feb 5 , 2020
Gheorghe Hagi împlinește astăzi 55 de ani. Supranumit „Regele fotbalului românesc” şi „Maradona din Carpaţi”, fiind totodată cel mai bun marcator din istoria naţionalei României, cu 35 de goluri înscrise.  A evoluat la mai multe echipe de club în cadrul a 515 meciuri şi a marcat 283 de goluri , […]
Gheorghe Hagi