Vapoarele Constanței, pictate în culorile României!

 

Cele 5 vapoare simbol din Constanța, care marchează intrările în oraș, vor fi decorate cu creații unice, pe teme marine și teme populare românești, devenind opere de artă urbană!

Policolor, cel mai longeviv brand de lacuri și vopsele din România extinde campania Redescoperă culorile României, dedicată aniversării a 50 de ani de activitate, cu un nou proiect unic: transformarea vapoarelor simbol de pe litoralul Mării Negre în opere de artă urbană.

În parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Policolor organizează Culorile României în Constanța, proiect ce include decorarea cu creații unice, pe teme marine și teme populare românești, a celor 5 vapoare simbol din Constanța amplasate la intrările în oraș și în fața Gării.

Fiecare vapor va deveni o lucrare de artă urbană, unică prin tematică și execuție. Temele ce vor fi transpuse pe vapoare vor fi alese în urma concursurilor de creație desfășurate în rândul liceenilor, studenților și absolvenților de Arte, Arhitectură, Urbanism și Peisagistică.

Culorile României în Constanța este parte a campaniei Policolor care își propune să aducă culoare în zonele urbane, prin pictarea cu elemente locale, românești , a unor zone sau obiective din orașe, de care să beneficieze comunitatea locală .

„Suntem mândri de faptul că, în acest proiect aniversar, dăm culoare României și aducem simbolurile tradiționale în comunități. De la munte – comuna Ciocănești de Bucovina, la mare- Constanța, trecând prin București și apoi mai departe până pe Valea Prahovei. Casele încondeiate cu motive tradiționale, vapoarele din Constanța și locomotiva Hora sunt proiecte frumoase pe care le oferim celor care iubesc

culoarea și această țară. Multumim partenerilor noștri pentru deschiderea și sprijinul extrem de important oferit la realizarea fiecărui proiect”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Policolor.

Proiectul se bucură de susținerea autorității locale a municipiului Constanța, care își propune astfel să aducă arta urbană la Constanța pentru a sublinia specificul local și identitatea orașului de la malul mării.

“Constanța are nevoie să își reconstruiască identitatea, să își redescopere valorile și să se afirme pe harta culturală a României. Acest lucru poate fi făcut cu și pentru comunitatea locală, prin acțiuni care să atragă tinerii alături de oraș și care să confere recunoaștere talentului lor. Acest prim proiect are alături instituțiile de învățământ și cele de cultură locală care își doresc să contribuie mai mult la viața comunității locale. Suntem alături de ei și vom sprijini inițiativele care vor să contribuie la transformarea orașului într-unul cât mai frumos și mai original”, a declarat Decebal Făgădău, primar interimar al Municipiului Constanța.

Concurs de creație, premiat cu 1.000 de EUR. Start, azi 29.06. 2015

Primul vapor ce intră în concursul de creație este cel amplasat la intersecția Bd. Tomis cu Bd. Aurel Vlaicu.

Începând cu data de 29 iunie, ia startul concursul de creație!

Participanții se pot înscrie prin completarea și trimiterea formularului de participare de pe website-ul www. culorileromaniei.ro, la secțiunea Concurs, prin completarea Formularului de Înscriere.

Data limită până a care sunt acceptate înscrierile este 6 iulie 2015, ora 24.00, ora României.

Condiții de participare

Persoanele interesate să participle la concurs se pot înscrie individual sau în echipe de maxim 5 participanți. Documentele necesare participării la concurs vor fi descărcate de pe website-ul Culorile Romaniei, www.culorileromaniei.ro.

Data limită pentru depunerea lucrărilor este 13 iulie.

Proiectele de creație înscrise la concurs sunt jurizate de către Juriul Culorile României format din reprezentanți ai instituțiilor de educație și cultură din Constanța și București, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, ai Policolor și Ambasadori ai Culorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.