Varianta ocolitoare a Mangaliei va avea 7,7 kilometri

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, proiectul de hotărâre care vizează parteneriatul dintre Primărie şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) privind Studiul de Fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construirea variantei ocolitoare (DRUM EXPRES) a municipiului Mangalia.

Prin construirea acestei importante artere rutiere, traficul greu va fi scos din oraș și vor fi create premisele necesare extinderii reţelei de transport naţional şi internaţional, prin exteriorul localităţii.

„Lucrăm la acest proiect de mai mulţi ani și am reuşit să realizăm studiul de fezabilitate, iar prin acest parteneriat suntem atât de aproape pentru construirea şoselei de centură. După discuţiile cu reprezentanţii ministerelor de resort, sunt încrezător că în viitorul apropiat vom vedea demarate lucrările şi la acest proiect”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Prin acest proiect va fi asigurată fluidizarea traficului rutier, pe magistrala de Est a României, respectiv drumul european E87, care conectează Mangalia cu restul staţiunilor, graniţa cu Bulgaria şi municipiul Constanţa.

Conform Studiului de Fezabilitate, noua infrastructură rutieră se va întinde pe o lungime de aproximativ 7,7 km şi va avea mai multe căi de acces.

Traseul propus se va desprinde din DN 39 (E87), la km 37+735, continuând de-a lungul căii ferate, cu deviere spre vest, traversând fosta Herghelie. Apoi, circulaţia se va desfăşura pe strada Oborului, ocolind la vest ansamblul arheologic „Movile”. Ulterior, traseul coboară spre sud, pe partea dreaptă a rambleului căii ferate şi se închide în DN39 (E87), printr-un sens giratoriu, la km 7+673.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Să facă Administrația Porturilor profit sau nu? Ministrul transporturilor, încurcat de declarațiile președintelui Camerei de Comerț VIDEO

Tue Mar 29 , 2022
Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, a vizitat marți portul Constanța. A participat la o conferință de presă la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (APMC), unde ministerul deține 80% din acțiuni, și a răspuns pe larg tuturor întrebărilor adresate de jurnaliști. Am avut ocazia să întrebăm cum comentează declarațiile președintelui […]
port-constanta-daraban-grindeanu