Variantei Delta îi place litoralul

coronavirus constanța

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat, vineri seară, că varianta delta „iubește zonele supraaglomerate” și că litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenţie.

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, vineri seară, dacă Vama Veche şi litoralul reprezintă zone în care pericolul de îmbolnăvire este mai mare din cauza aglomeraţiei. 

„Având în vedere că varianta Delta este potrivită, iubeşte zonele supraaglomerate prin faptul că o persoană infectată poată să genereze de la şapte până la alte nouă cazuri secundare, este evident că se extinde foarte uşor acolo unde numărul de persoane este foarte mare, unde nu se respectă măsurile de prevenţie, unde aglomeraţia este la ea acasă, litoralul este o zonă în care oamenii stau unii lângă alţii şi nu se respectă măsurile de prevenţie, este o realitate, este evident acest lucru şi tocmai de aceea atragem atenţia să fim vigilenţi tocmai pentru a preveni eventualele îmbolnăviri din perioada următoare”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.

Întrebat cum va crede că îi va convinge pe vamaioţi să se vaccineze, Valeriu Gheorghiţă a răspuns:

„E perioada de vară, perioada de concedii, toată lumea a aşteptat această etapă de relaxare. Este foarte bine ca oamenii să se bucure, să îşi încarce bateriile, însă trebuie să nu uităm că pandemia nu a trecut din păcate, ne-am fi dorit să spunem altceva, însă ţine de noi aşa cum vom gestiona pe mai departe situaţia la nivel naţional. Cred că avem maturitatea necesară încât să înţelegem că lucrurile nu pot evolua într-o direcţie bună fără să ne implicăm cu toţii în acest sens, tocmai de aceea atragem atenţia asupra respectării măsurilor de prevenţie şi asupra vaccinării”. 

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că este bine să respectăm măsurile de prevenţie şi când suntem în vacanţă. 

„Ne aflăm astăzi aici tocmai pentru a fi alături de oameni, a înţelege că ori de câte ori suntem în concedii, în vacanţă, este bine să respectăm măsurile de prevenţie. Ne uităm la ce se întâmplă în Grecia, staţiuni turistice care în momentul de faţă sunt pe o creştere importantă a numărului de cazuri, Grecia este într-o zonă roşie, avem această responsabilitate de a menţine activităţile deschise pentru toată lumea, trebuie să înţelegem că sănătatea este cel mai de preţ lucru pe care îl avem şi nu este bine să îl pierdem şi să ignorăm acest lucru important pentru noi toţi”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

El a precizat că aşteaptă cât mai multe persoane să se vaccineze. 

„Ne aşteptăm să primim cât mai multe persoane să se vaccineze, vaccinarea în sine este un gest de normalitate, este un gest de responsabilitate şi de solidaritate. Nu trebuie privită ca pe ceva ieşit din comun. În momentul de faţă avem date de siguranţă, de eficienţă, de eficacitate, avem scheme de vaccinare pe care le putem folosi, vaccinuri care sunt cât se poate de sigure. Cred că principala soluţie pentru controlul pandemiei şi acum şi pe termen mediu şi lung rămâne vaccinarea”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă. 

Valeriu Gheorghiţă se află vineri seara în judeţul Constanţa pentru promovarea mesajului campaniei de vaccinare pe litoral, el urmând să vaccineze turiştii aflaţi în Vama Veche.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Chițac: Mazăre și Făgădău au girat 8 ani abuzul de la Entourage

Fri Aug 6 , 2021
O parte din cafeneaua Entourage a fost dărâmată azi de Primăria Constanța. E construită ilegal de cel puțin 8 ani, spune primarul Vergil Chițac. Acesta a prezentat, pe pagina sa de Facebook, ceea ce numește „povestea neromanțată a cafenelei Entourage.” Iată ce scrie: „Momentul la care partea abuzivă din construcție […]

V-ar putea interesa și: