Vârsta de pensionare pentru femei va crește de la 1 ianuarie 2023

Vârsta de pensionare pentru femei va crește de la 1 ianuarie 2023

Crește vârsta de pensionare pentru femei de la 1 ianuarie 2023.

Astfel, din prima lună a anului viitor, acesta va fi 62 de ani, în conformitate cu Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. De asemenea, stagiul complet de cotizare pentru femei va urca la 32 de ani.

În prezent, vârsta de pensionare pentru femei este 61 de ani și 11 luni, stagiul complet de cotizare fiind 31 de ani și 11 luni.

Oficial, vârsta de pensionare pentru femei este la 63 de ani pentru femei și la 65 de ani pentru bărbați, iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani şi stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Legea prevede însă o derogare la femei, astfel că vârsta de 63 de ani va fi atinsă gradual până în ianuarie 2030.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Președintele ANAF a dezvăluit pe ce se vor concentra inspecțiile fiscale din 2023

mar oct. 18 , 2022
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a anunța marți, că inspecţiile fiscale pe anul 2023 se vor concentra pe TVA, tranzacţii pe persoane afiliate, contribuabilii care au beneficiat de diverse forme de ajutor din partea statului, precum şi pe industriile cu creştere economică, nereflectată în volumul de […]
Lucian Ovidiu Heiuș, noul președinte al ANAF

V-ar putea interesa și: