Varză a la Cluj servită de Primăria Constanța

Când mergi în Cluj, trebuie să mănânci o porție de varză a la Cluj. Măcar că poartă numele județului în denumire. Este însă cel mai bun lucru pe care îl poți face acolo? Cu siguranță nu.

Astăzi, autoritățile din Constanța ne-au servit o porție de varză a la Cluj. Primarul orașului, Vergil Chițac, a spus că va face în Constanța ce face Emil Boc în Cluj-Napoca.

Vă veți întreba probabil ce. Sutele de hectare de parcuri și spații verzi pe care le face primarul ardelean? Atragerea de noi investitori, care să creeze locuri de muncă bine plătite? Crearea de noi parcuri industriale? Crearea de parcuri tehnologice, noul concept de dezvoltare la nivel mondial pentru orașele dezvoltate? Ideea de a construi orașe pentru oameni, nu pentru blocuri? (Noi avem un city manager care, ca avocat, apăra construcții dubioase.) Introducerea unor elemente de smart city? Electrificarea transportului în comun? Gratuite la parcare pe timp de noapte?

Nu.

Primarul din Constanța vrea ca, pe modelul din Cluj, agenții economiei, ONG-urile și chiar persoanele fizice să adopte un spațiu verde și să-l îngrijească.

Apropo, proiectul „Adoptă un spațiu verde” NU a fost aprobat de consilierii locali.

„Voi uza de pârghiile legale pentru ca lucrurile să nu rămână așa.

Aleșii locali PSD și USR nu au considerat oportună adoptarea acestui proiect. Nu au contat numeroasele beneficii care ar fi fost obținute în urma punerii în aplicare a acestui proiect de hotărâre, ci doar orgoliile politice.

Agenții economici, ONG-urile, chiar și persoanele fizice ar fi avut posibilitatea să adopte un spațiu verde din oraș pe care să îl îngrijească. În felul acesta s-ar fi implicat în mod direct în viața orașului, și-ar fi pus amprenta asupra aspectului peisagistic al urbei noastre, ar fi simțit că sunt parte integrantă a bătrânului Tomis.

Nu era nimic ilegal, Constanța nu ar fi fost singurul oraș în care se punea în practică o inițiativă de acest gen.

Așadar voi face ce depinde de mine pentru a schimba această situație. Respectând prevederile Codului Administrativ, art.291, alin 3, litera c, voi accepta, prin dispoziție de primar, serviciile oferite de orice persoană fizică sau juridică ce dorește să întrețină un spațiu verde. Exact așa procedează și dl. Emil Boc la Cluj.

Vom munci împreună pentru a avea un oraș frumos. Vom redeveni o mare și frumoasă familie.

Aveți încredere!”, a transmis Vergil Chițac.

Vă reamintim: în contractul city managerului scrie că trebuie să înființeze 3 (n.r. numai 3) hectare de spații verzi pe an.

Vă recomandăm și: Iar ne-au umilit clujenii. Emil Boc înființează într-un an mai multe spații verzi decât echipa Chițac – Ovanesian în 63,3

Sursă foto: mancare.ro

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

S-au reluat căutările bărbatului dispărut în portul Midia

Wed Jun 30 , 2021
ISU Dobrogea a reluat, miercuri după-amiază, căutările persoanei dispărute ieri în șantierul Midia. „Am primit un apel 112 potrivit căruia o persoana s-ar fi aruncat de pe o navă la schimbul de tură.”, anunțau ieri reprezentanții ISU. La fața locului au ajuns 14 pompieri, 3 autospeciale de scafandri, o ambarcațiune […]